default-header
HomeNieuwsHoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met?

AandoeningBehandeling

donderdag 14 oktober 2021, door Hartpatiënten Nederland

Zwanger en een hartinfarct? Het overkwam Trisha van Dijk. Wij spraken eerder met haar over deze surrealistische gebeurtenis voor de toen 28-jarige zelfstandig onderneemster. Zij is inmiddels de trotse moeder van haar driejarige zoon. In ‘Hoe gaat het nu met?’ nemen wij polshoogte en stellen de vraag hoe gaat het nu met... Trisha van Dijk.

Toen Trisha, nu 30, te maken kreeg met afwijkende onderzoekuitslagen die wijzen op hartinfarct, willen de artsen zich daar in eerste instantie niet bij neerleggen: “Volgens hen paste een hartinfarct niet bij mijn leeftijd en gezondheid.” Een kwelling an sich. Later wordt duidelijk dat haar hartinfarct veroorzaakt is door Prinzmetal Angina Pectoris, ook wel vaatspasmen genoemd; een zeldzame vorm van pijn op de borst of hartkrampen waarbij sprake is van een tijdelijke afsluiting van een of meerdere kransslagaders van het hart als gevolg van één krampachtige samentrekking van het bloedvat (vaatspasmen).

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.