default-header
HomeNieuwsHet nieuwe HPNLmagazine ligt op de deurmat!

Het nieuwe HPNLmagazine ligt op de deurmat!

Leefstijl

maandag 13 december 2021, door Hartpatiënten Nederland

Deze week ligt de nieuwe uitgave van het HPNLmagazine op de deurmat bij onze donateurs.

Ook dit keer, zoals u van ons gewend bent, weer boordevol interessante en informatieve artikelen en interviews.

Hans Kazàn vertelt over de operatie van zijn aneurysma, Svintha (35) is gereanimeerd door haar man en deelt haar verhaal, we delen alle ins + outs over de ICD en er is aandacht voor hartkloppingen, maar ook voor een behaalde mijlpaal waar we blij mee zijn: de vrijstelling van de coronapas voor gedupeerden.

Ook meer over het vrouwenhart: Ielja Strik is Europees kampioen en tevens hartpatiënt, Norma’s klachten bleken niet door de overgang bleken te komen, maar door ernstig hartfalen. Ook is er weer veel te lezen over een gezonde leefstijl. Zo vertelt huisarts Jacqui van Kemenade over het belang van minder zitten en wil patissier Steyn Dullens gezonde bonbons en verantwoorde taart maken. Cardioloog Remko Kuipers zet zich in voor preventie en een gezonde leefstijl, huisarts Tamara de Weijer is van mening dat leefstijl minstens zo belangrijk is als vaccinatie en Marieke Aalbers verkiest broccoli boven bètablokkers.

Ook meer over onze HartbrugReizen: we delen het reisprogramma van 2022, maar ook delen we het verhaal over Wim, die een hartinfarct kreeg tijdens een HartbrugReis.

Tenslotte is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Zo geven we leuke Kersttips en kunt u lekker puzzelen.

Dit is nog maar een kleine greep, dus lees snel verder. Wij wensen u veel leesplezier!

Geen donateur maar benieuwd?

Vraag hier een proefexemplaar van het HPNLmagazine aan.