default-header
HomeNieuwsHet nieuwe Hartbrug Magazine straks bij u in de bus!

Het nieuwe Hartbrug Magazine straks bij u in de bus!

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 18 december 2019, door Hartpatiënten Nederland

Bewijs eerst maar eens dat een medicijn werkt! Dat zegt voormalig huisarts en epidemioloog Dick Bijl in het nieuwe Hartbrug Magazine, dat binnenkort bij u in de bus ligt. Bijl vindt dat we te gemakkelijk medicijnen voorgeschreven krijgen. “De meeste medicijnen die na 1980 op de markt zijn gekomen, zijn vergif”, vertelt hij in een openhartig interview. Een overzicht van wat het Hartbrug Magazine in december aan nieuws biedt!

Voedingsadvies

Cardioloog en hoogleraar Leonard Hofstra geeft mensen voedingsadviezen. “Mensen leven vaak ongezond omdat er niet direct iets vervelends gebeurt”, zegt hij in het magazine. “Als je nú een hamburger eet, word je daar pas 30 jaar later ziek van.” Interessant toch! En dan te bedenken dat het Hartbrug Magazine opnieuw boordevol wetenswaardigheden staat. Inclusief het nieuwe reisaanbod waarvan je werkelijk gaat watertanden! Hofstra legt uit hoe je van je diabetes af kunt komen door een gezonde voedingswijze. In het magazine is ook aandacht voor periodiek vasten, voor wie wil afvallen en gezond wil leven.

Lotgenoten

In het blad komen enkele hartpatiënten aan het woord, ieder met hun eigen verhaal over wat ze meemaakten. Ze vertelt Denise Modderman (23) wat het betekent om geboren te zijn met een hartafwijking. 60-er Bert Hosson vertelt over zijn hartaanval op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Zanger Marc van Alphen (54) kreeg vlak na een optreden een hartaanval, en is blij dat hij achteraf al zijn liedjes nog herinnert. De 57-jarige Ronald Bruinsma moest aan een hartklep geopereerd worden, maar hij voelt zich naar eigen zeggen geen hartpatiënt. “ik ga daar niet over piekeren, want dat is zonde van mijn tijd”, zegt hij. En de 54-jarige Margot de Rooy leeft nog omdat haar man haar reanimeerde toen ze in bed een hartstilstand kreeg. “Ik ben er nog” vertelt ze. En ze is blij met haar icd. Dan het jongetje Daviën, vijf jaar oud en al twaalf (!) aan zijn kleine hartje geopereerd. Zijn moeder Monica Poelman vertelt vol trots over haar dappere zoontje. “De cardioloog zei dat Daviën veel geluk heeft dat hij niet 10 jaar eerder is geboren!”

Wachtkamer

En dat is zomaar een willekeurige greep uit de verhalen die we voor u verzameld hebben. Jan Chin, voormalig cardioloog en nu acupuncturist, legt uit hoe je het lange wachten in de wachtkamer het beste kunt overleven. Brandweerman Jelle Tazelaar moet herhaaldelijk uitrukken om iemand te reanimeren. Een hele ervaring, telkens weer. Hij doet zijn relaas in het magazine.

Recept

Andere onderwerpen die de revue passeren zijn onder meer de verschillen in bijwerkingen van hartmedicijnen voor mannen en vrouwen, de strijd tegen de hoge medicijnprijzen, en de presentatie van het boek “Leefstijl op recept” van huisarts Jacqui van Kemenade: hoe te ontsnappen aan diabetes!

Jubileum

Daarnaast is er aandacht voor het 50-jarig bestaan van Hartpatienten Nederland in 2020. En we pakken uit met een leuk cadeau voor onze trouwe donateurs: om ons jubileum te vieren geven we alle donateurs een prachtig edelsteentje in de vorm van een hartje.

Reizen

En dan hebben we het nog niet eens over de reizen gehad: werkelijk fantastische vakanties met medische begeleiding, zodat iedereen met een gerust hart op reis kan gaan. We gaan naar bekende en naar nieuwe bestemmingen, zoals naar Griekenland en Albanië. Voor ieder wat wils.
Nog geen donateur? Bij een donatie vanaf € 2,00 per maand ontvang je zes keer per jaar het tijdschrift HartbrugMagazine, met daarin het uitneembaar katern van HartbrugReizen. Bedenk: zonder jou zijn we nergens! Klik hier voor meer informatie.
Bekijk een voorproefje van HartbrugMagazine
Bekijk een voorproefje van HartbrugReizen 

Voor meer artikelen klik hier