default-header
HomeNieuwsHartpatiënten Nederland sluit kantoor om coronacrisis

Hartpatiënten Nederland sluit kantoor om coronacrisis

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 18 maart 2020, door Hartpatiënten Nederland

ROERMOND – Hartpatiënten Nederland heeft woensdag per direct het hoofdkantoor van onze stichting in Roermond gesloten. We werken voortaan uitsluitend van thuis uit. Hartpatiënten Nederland wil daarmee voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid.

De situatie is ernstig, aldus voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland. “We staan voor een wereldwijd drama. Laten we dat niet onderschatten. Het virus is voor talloze mensen met hart- en vaatziekten een ernstige bedreiging. We kunnen niet uitdrukkelijk genoeg hiervoor waarschuwen. Ga niet de deur uit, blijf zoveel mogelijk thuis. Laat geen bezoek binnen, speel niet voor oppas van uw kleinkinderen. Ga alleen naar buiten als het echt niet anders kan. Je kunt boodschappen ook thuis laten bezorgen, via de websites van de grote supermarkten. Als het even kan, doe dat dan.”

Een voor allen, allen voor een
Hartpatiënten Nederland wijst in dit verband op een publicatie dinsdag in de Belgische krant De Morgen: lees deze publicatie hier. Daarin waarschuwt Hoogleraar Geneeskunde Wim Derave van de Universiteit van Gent indringend voor wat ons te wachten staat. In China, Singapore, Hongkong en Japan kan men het coronavirus goed aan. Maar dat komt omdat die landen iets hebben wat wij helaas niet hebben: de bevolking daar plaatst het belang van het collectief boven het belang van het individu. Iedereen is bereid offers te brengen om het gezamenlijke belang te dienen. Wij West-Europeanen zijn niet zo. Mensen hier denken vooral aan zichzelf, en die mentaliteit breekt ons op.

Tikkende tijdbom
Door onverantwoord gedrag waarbij mensen voorschriften aan hun laars lappen, wordt het virus razendsnel verspreid. Vele duizenden mensen zijn al besmet, en deze besmette mensen dragen het virus over aan mensen die zij op hun beurt ontmoeten. Dat is vooral het geval op momenten waarop een besmet iemand nog niet weet dat hij het virus onder de leden heeft, en gewoon contacten blijft houden met familie, vrienden, collega’s en anderen. Zo iemand is een tikkende tijdbom, die anderen meesleurt in de ziekte, ook al is dat onbewust. Voorkom dat, blijf thuis, ontvang geen bezoek meer, en ga nergens op bezoek. Dat is de enige manier om hopelijk de dans te ontspringen.

Bereikbaarheid
Ook al is ons kantoor gesloten, we blijven bereikbaar tijdens kantooruren via 085 081 1000. Alleen kan het zijn dat het langer duurt voor we u te woord kunnen staan. Het is improviseren. Het makkelijkste is om ons te mailen via roermond@hartpatienten.nl

Luisterend oor
Laten we verstandig zijn en de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen. We komen deze moeilijke tijd alleen door als we samen de schouders eronder zetten. Hartpatiënten Nederland biedt u in deze moeilijke tijd graag een luisterend oor, mocht u kampen met eenzaamheid of met praktische (medische) problemen waar u tegenaan loopt. Neem dan gerust contact met ons op. En voor alle hartpatiënten die nog geen gebruik maken van onze diensten, deze oproep: steun ons, word donateur! Als welkomstgeschenk ontvangt u bij een donatie vanaf € 20,20 bovendien een prachtig gelukshartje ter waarde van € 9,95 geheel gratis.

In deze uitzonderlijke situatie willen we graag benadrukken dat wij trots zijn en veel respect hebben voor iedereen die zich voor onze samenleving inzet. Ook zijn wij trots op alle medewerkers en vrijwilligers die er samen voor zorgen dat onze service ook in deze periode gewoon door kan gaan. Zo dragen wij ons steentje bij om DE vereniging van en voor alle Hartpatiënten te zijn. Veel dank voor je begrip. Alleen samen staan we sterk, alleen samen kunnen we deze crisis aan! 

Voor meer artikelen klik hier