default-header
HomeNieuwsHartpatiënten en leefstijlveranderingen

Hartpatiënten en leefstijlveranderingen

LeefstijlVoeding

maandag 31 oktober 2022, door Hartpatiënten Nederland

Leefstijl en met name voeding is de allergrootste winst voor hartpatiënten, daar is diëtist en leefstijlcoach Femke van Liere van Fit For Foodies heilig van overtuigd. Zij komt dagelijks met deze groep in aanraking en weet dan ook precies wat de do’s en dont’s voor mensen met hartproblemen zijn.

Vaak weten hartpatiënten de praktijk van Femke te vinden nadat ze bijvoorbeeld zijn gediagnosticeerd, een hartinfarct hebben gehad of zijn gewaarschuwd door een arts. Allemaal met hetzelfde doel: hun hartgezondheid verbeteren. “Meestal moet er eerst een reden zijn voordat mensen iets aan hun leefstijl willen veranderen”, vertelt Femke. “Een diagnose dus bijvoorbeeld. Overgewicht en een slechte leefstijl zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Ik kijk dan ook altijd naar het complete leefstijlplaatje: niet naar alleen voeding, maar ook factoren als beweging, stress en slaap. Het is altijd een combinatie. Je kunt je voeding goed op orde hebben, maar vervolgens de hele dag op de bank blijven zitten waardoor het alsnog geen effect heeft. Of je eet gezond, maar staat stijf van de stress. Ook dat biedt niet de oplossing.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.