NRC Charity Award

Hartpatiënten Nederland wint NRC Charity Award 2019 'runner-up' prijs!

Hartpatiënten Nederland heeft de NRC Charity Award 2019 'runner-up' prijs gewonnen. En het zal je niet verbazen: daar zijn we natuurlijk razend trots op!

De prijs is dat we mogen adverteren in het NRC. Dat maakt het mogelijk om aan nóg meer mensen te vertellen dat we als geen ander begrijpen wat hartpatiënten doormaken, hoe we ze helpen met betrouwbare informatie en bijstaan met concrete raad en daad. Kortom, we zijn er 100 procent voor de patiënt.

Prijs

De prijs bestaat uit een advertentie in zowel NRC Handelsblad als NRC Next of advertentieruimte op de nieuwswebsite nrc.nl. En wel ter waarde van maar liefst € 31.400,00. De prijs is geldig tot 1 januari volgend jaar. 

Tijdbom

“Zo hoeft het niet te voelen” staat bij het beeld dat studenten Jaihoun Habibi en Theo Rekelkhof van de Willem de Koning Akademie gemaakt hebben. De afbeelding laat een hart zien in de vorm van een tijdbom. De tekst gaat verder met de boodschap: “Wij helpen je om grip te krijgen op je leven als hartpatiënt.”

Urgentie

De vakjury is zeer lovend. “De urgentie is in deze advertentie direct voelbaar”, aldus de jury. “Het is een schokkend en confronterend beeld. Technisch is de advertentie erg goed uitgewerkt. Het beeld is ‘vies’ zonder afstotend te zijn.”

Boodschap

De redactie van NRC selecteerde uit meer dan 400 (!) inzendingen 21 goede doelen, die werden genomineerd. De NRC Charity Awards willen “charitatief Nederland” ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. Voor de geselecteerde 21 goede doelen maakten studenten van de eerder genoemde academie een advertentie en banner. De vakjury beoordeelde de advertenties op vormgeving, het gebruik van beeld en de kracht van de boodschap. 

Bedankt!

Voorafgaand aan het kiezen van de prijs deed Hartpatiënten Nederland een oproep aan mensen om de nominatie te ondersteunen door op ons te stemmen. Die oproep deden we onder meer via onze website en onze facebookpagina. We zijn heel blij dat zoveel mensen op ons gestemd hebben de afgelopen dagen en weken! Daarvoor willen we u van harte bedanken!

 

Reacties (5)

 • afbeelding van Robert de Vos
  Robert de Vos ( )

  Gefeliciteerd! Bekroning op jullie fantastische werk en vooral inzet

  aug 28, 2019
 • afbeelding van Rob Ruggenberg
  Rob Ruggenberg

  Proficiat! Mooie stimulans om door te gaan met jullie mooie werk.

  __________________________________________

  Rob Ruggenberg, jeugdboekenschrijver

  web: www.ruggenberg.nl

  mail: rob@ruggenberg.nl

  __________________________________________

  aug 28, 2019
 • afbeelding van Tiely Moers
  Tiely Moers ( )

  GEWELDIG EN VERDIEND! Van harte proficiat!

  aug 29, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.