Hartpatiënten Nederland neemt maatregelen i.v.m. coronavirus

 
Net zoals de rest van Nederland nemen wij als patiënten belangenorganisatie onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De gezondheid van onze leden en medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Daarom hebben we tijdelijk aanvullende maatregelen genomen.  
 
Ons kantoor blijft vooralsnog geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Kom alleen naar kantoor als het echt niet anders kan én als je geen verkoudheidsklachten hebt. Geplande afspraken worden verplaatst of, indien mogelijk, gewijzigd naar een telefonische afspraak. Kom je toch naar kantoor? Houd voldoende afstand, hoest en nies in je elleboog en schud géén handen.
 
Wij blijven gewoon bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Wij zijn aanwezig op kantoor, maar sommige medewerkers werken vanuit thuis. Hierdoor kan de afhandeling van telefoontjes en mails iets langer duren dan normaal. Wij vragen daarvoor begrip.
 

Advies hart- en vaatpatiënten

Hart- en vaatpatiënten zijn extra gevoelig voor het coronavirus. Ze lopen een verhoogd risico op de ziekte, en hebben een verhoogde overlijdenskans. Wees verstandig, probeer bezoek te vermijden. Je weet immers nooit wie onbewust het virus met zich meedraagt. 
 
Het aantal besmettingen en het dodenaantal blijft oplopen. Wees dus heel voorzichtig, mijd bezoek, mijd plaatsen waar veel mensen samen komen, ga zo weinig mogelijk naar buiten, doe alleen het dringend noodzakelijke, zoals boodschappen.
 

Wees verstandig! 

Wees verstandig, we moeten het virus samen een halt toeroepen. Laten we samen de schouders eronder zetten. Doen we dat niet, dan dreigen maatregelen zoals de Britse regering nu overweegt: mensen boven de 70 jaar verplicht vier maanden (!) in quarantaine. Daar moet je niet aan denken. Nogmaals: mijd bezoek en blijf thuis.
 

Edelsteentjes

Er is een ware run gaande op onze edelsteentjes. De steentjes met veronderstelde geneeskrachtige werking gaan als warme broodjes over de toonbank. U kunt gerust een steentje (of meer) bestellen, alleen ook hier geldt: de verwerking van uw bestelling kan ietsje langer duren. En houd er rekening mee dat ook de post last heeft van ziektegevallen door het virus, waardoor de bezorging vertraging kan oplopen.

 

Gratis edelsteentje

Om in aanmerking te komen voor een gratis edelsteentje hebben wij de uiterste betaaltermijn van de donatie verlengd naar maandag 13 april. Als u voor deze datum een donatie voldoet, ontvangt u het edelsteentje samen met ons volgende HartbrugMagazine. Maar u kunt ook extra hartjes bestellen via deze link.

 

Nepberichten

Tenslotte: op social media doen veel nepberichten over het coronavirus de ronde. Wees verstandig, raadpleeg alleen betrouwbare bronnen! Betrouwbare informatie over het coronavirus is  te vinden op www.rivm.nl
 

Luisterend oor

Bent u donateur, in quarantaine geplaatst en voelt u zich eenzaam? Onze medewerkers bieden graag een luisterend oor en voorzien u desgewenst van de juiste informatie. Daarvoor kunt u bellen naar 0475 – 31 72 72. In verband met onze beperktere bereikbaarheid geven wij echter de voorkeur aan een mailtje. Dat kunt u sturen naar roermond@hartpatienten.nl onder vermelding van ‘telefoongesprek’. Vermeld daarbij uw naam, adres, postcode en woonplaats en wij bellen u.
 

 

Reacties (6)

 • afbeelding van Shirley Pirson
  Shirley Pirson ( )

  Ik ben 47 jaar, op mijn 36 ste heb ik een hartaanval gehad, en hebben ze een stent geplaatst ,sindsdien gaat het prima met mij , nergens last van . ik werk in een supermarkt dus kom veel in contact met mensen , kan ik nou gewoon blijven werken ?
  Met vriendelijke groeten
  Shirley Pirson

  mrt 17, 2020
 • afbeelding van Marly
  Marly

  Beste Shirley,

  Ik kan me voorstellen dat u een beetje ongerust bent. Zoals het RIVM adviseert is het belangrijk om sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden, vooral voor mensen die tot de risicogroep behoren (zoals hartpatiënten). Wellicht kunt u dit bespreken met uw leidinggevende, waarbij u kunt aangeven dat u geen risico wilt/kunt nemen. Veel succes ermee!

  Met vriendelijke groet,

  Marly van Overveld
  Hartpatiënten Nederland

  mrt 18, 2020
 • afbeelding van Willy Piers
  Willy Piers ( )

  Nu het beter weer wordt, vind ik het fijn om buiten te fietsen. Is daar bezwaar tegen? Ik ontmoet verder niemand, ik kom niet op plaatsen waar veel mensen komen.

  Ik ben bijna 70; toen ik 50 was, is er een stent geplaatst en kreeg ik medicatie voorgeschreven. Sindsdien gaat alles vrij goed.

  mrt 17, 2020
 • afbeelding van Marly
  Marly

  Beste Willy,

  Hartelijk dank voor uw bericht. Er is zeker niets mis mee om te genieten van de frisse buitenlucht en het mooie weer, door middel van fietsen of te wandelen. Vooral als u sociale contacten vermijdt, zoals u zelf al aangeeft, is dit geen probleem.

  Met vriendelijke groet,

  Marly van Overveld
  Hartpatiënten Nederland

   

  mrt 18, 2020
 • afbeelding van Christine van den berg
  Christine van ... ( )

  Goede morgen
  Mijn vraag is waarom staat er steeds blijf binnen,
  Een frisse neus is lijkt mij ook wel even goed.
  wij zij 80/81 jaar en fietsen zo af en toe een poosje .Wordt dit dan af geraden
  Vriendelijke groeten,

  mrt 18, 2020
 • afbeelding van Marly
  Marly

  Beste Christine,
   

  Hartelijk dank voor uw bericht. Er is zeker niets mis mee om te genieten van de frisse buitenlucht en het mooie weer, door middel van fietsen of te wandelen. Als u sociale contacten vermijdt, is dit geen probleem.

  Met vriendelijke groet,

  Marly van Overveld
  Hartpatiënten Nederland

  mrt 18, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.