Hartpatiënt op straat gezet om wietplantage

Een 58-jarige hartpatiënt uit Rheden heeft vergeefs een kort geding aangespannen tegen woningbouwvereniging Vivare om te voorkomen dat hij op straat gezet zou worden. De man werd namelijk betrapt op een wietplantage in zijn woning. En dan zijn corporatie en gemeente onverbiddelijk: hartpatiënt of niet, de kasseien op. 

En dat terwijl de man volgens De Gelderlander een broze gezondheid heeft. De man spande het kort geding aan omdat hij zijn huis niet uit wil. Hij vreest dan in een noodtoestand terecht te komen vanwege zijn hartkwaal. Een hartoperatie in maart 2019 mislukte naar eigen zeggen, zodat hij nu op een wachtlijst staat voor een nieuwe operatie. Nu verhuizen zou een te grote belasting voor hem zijn, hield de man de rechter voor. 

Vivare was onverbiddelijk: de corporatie voert een no tolerance beleid tegen wiettelers. Eruit dus. De rechter was het met Vivare eens. Temeer omdat de man tijdens het geding geen bewijs kon overleggen dat hij echt op een wachtlijst staat voor een hartoperatie. Een briefje van vijf regels van de huisarts met een beschrijving van zijn ziektegeschiedenis vond de rechter onvoldoende. 

Vivare had erop gewezen dat een wietplantage in huis niet alleen schade oplevert in de woning zelf, maar ook brandgevaarlijk is. Bovendien trek je er criminaliteit mee aan, niet zo best voor het leefklimaat in de buurt.

Vivare had volgens de krant de ontruiming opgeschort in afwachting van de uitspraak In het kort geding. Nu die uitspraak er is zal de corporatie naar verwachting na de kerst de man op straat zetten, aldus de Gelderlander. 

Conclusie: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten, luidt een oud Nederlands spreekwoord. 

Reacties (1)

  • afbeelding van Gertje
    Gertje ( )

    En nu? Gaat Hartpatiënten Nederland het voor deze man opnemen?

    nov 21, 2019

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.