HartNieuws

Ondanks dat ons leven ingrijpend veranderd is doordat we met zijn allen gegijzeld worden door de corona pandemie, proberen de meeste mensen toch weer een weg te kunnen vinden om er elke dag weer het beste van te kunnen maken.

Wij van Hartpatiënten Nederland ook. Zo begint het langzaam maar zeker te wennen dat we van thuis uit moeten werken. Sommige medewerkers laten u af en toe via Facebook meekijken hoe ze er vanuit thuis het beste van proberen te maken en zich op die manier nog steeds met hart en ziel inzetten . Mijn welgemeende complimenten en dank daarvoor.

Ik weet niet hoe het met u gaat, maar ik ben gestopt met het kijken naar alle nieuwsberichten. Ik word er mistroostig van. Ik kijk alleen nog maar naar aantal bezette IC-bedden en de beschikbare verpleegkundigen. Want dat is in mijn ogen het enige belangrijke van alle lijstjes en meningen. Helaas signaleer ik momenteel nog steeds een afname van de beschikbare plaatsen van IC-bedden, maar laten we met zijn allen hopen dat het zich stabiliseert en dat de dreiging van een tekort ver bij ons vandaan blijft.

Terwijl ik zoek naar dingen waar ik blij van word of zaken die mij inspireren, besef ik mij eens te meer dat er nog heel veel dingen rondom ons heen gebeuren waar we blij van kunnen worden. Kijk maar eens naar alle hartverwarmende initiatieven zoals digitale workshops, luisterboeken, buurtapps, bloemen voor hulpverleners en zo is er nog veel meer te noemen. Kijk ook maar eens op de website van uw eigen gemeente. Veel gemeenten geven aan waar je je kunt melden als je graag wilt helpen of als je hulp nodig hebt.

Vanuit Hartpatiënten Nederland zijn we de actie ‘Doorbreek eenzaamheid’ gestart. Het is ons opgevallen dat veel kwetsbare patiënten zich in deze bizarre tijd erg eenzaam voelen. Ook u kunt deze eenzame patiënten helpen. Zie: www.supportanddonate.com voor meer informatie.

Wat viel mij afgelopen week nog meer op? Ik had opeens de tijd om mij weer eens des te meer te beseffen hoe kwetsbaar het leven is. Denk er maar eens over na en kijk hoe het virus toesloeg bij de Britse premier Boris Johnson. Er is niemand gevrijwaard van corona en andere levensbedreigende ziekten.

Ook aandacht voor de bijzondere documentaire van Hella de Jonge over vrouwen en hart- en vaatziekten. In deze documentaire ziet u dat in Nederland (en andere landen) vrouwen nog steeds onderbehandeld worden. Dat het nog steeds een ‘mannencultuur’ is binnen de beroepsgroepen en dat vrouwen vaak niet serieus genomen worden.
 
Deze week ook aandacht voor positief nieuws: jonge, veelbelovende studenten van de TU in Delft wisten in drie weken tijd een beademingsmachine te ontwikkelen. Dit deden ze in samenspraak met specialisten van het LUMC en het Erasmus MC. Een ongekende prestatie. We hopen dat ze snel groen licht krijgen en kunnen gaan produceren.
 
Tenslotte: vanaf nu trakteren wij u in elke Hartflits op een prachtig gedicht van onze medewerkster Laura. We zijn benieuwd wat u ervan vindt en horen graag uw reacties.
 
Blijf gezond.
 
Jan van Overveld, voorzitter
 
 
 
 
 
 

 

Reacties (1)

 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.