default-header
HomeNieuwsHartchirurg Marc Buijsrogge stierf zelf aan hartaanval

Hartchirurg Marc Buijsrogge stierf zelf aan hartaanval

AandoeningBehandeling

dinsdag 10 januari 2023, door Hartpatiënten Nederland

Een hartchirurg die talloze mensen redt van de dood en dan zelf wordt getroffen door een hartstilstand: dat was het trieste lot van Marc Buijsrogge. Hij overleed op 29 januari 2020 – alleen thuis. Zijn vrouw Dorien Verloop, die psycholoog is, maakte zich zorgen over hun twee puberdochters. Zouden zij na dit grote verlies nog kunnen opgroeien tot gelukkige mensen?

 “Marc heeft heel veel pech gehad, het leven kan nu eenmaal hard zijn”, zegt Dorien. Tweeënhalf jaar na de dood van haar man, kan ze zich meer berusten in het noodlot dat hem trof. Marc Buijsrogge had pas sinds kort – op aandringen van zijn vrouw – besloten een vaste vrije woensdag te nemen. Terwijl Dorien naar haar werk ging en de kinderen naar school, bleef hij alleen thuis achter met de krant. Oudste dochter Anne vond haar vader toen ze uit school kwam. Reanimatie mocht niet meer baten. “Ik heb het daar wel moeilijk mee gehad”, vertelt Dorien. “Als ik niet had aangedrongen dat hij minder zou gaan werken, had hij misschien nog geleefd. Collega’s van Marc denken dat hij een goede kans had gemaakt als hij op het moment van de hartstilstand in het ziekenhuis was geweest. Marc was dag en nacht bezig om anderen te redden en op het moment dat hij zelf hulp nodig had, was er niemand voor hem.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.