default-header
HomeNieuwsHartbrugReizen en corona

HartbrugReizen en corona

Vakantie

zondag 14 juni 2020, door Hartpatiënten Nederland

Wij vinden het ontzettend belangrijk om onze reizigers zo goed mogelijk te informeren over het wel of niet doorgaan van onze reizen. Het coronavirus speelt ons helaas nog steeds ernstig parten.

Ondanks dat diverse Europese landen hun grenzen weer hebben geopend is het, zeker voor ons, nog steeds heel moeilijk om er met onze comfortabele HartbrugReizen bus op uit te trekken. De anderhalve meter maatregel is daarbij een groot probleem. Bovendien speelt onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze reizigers en begeleiders een nog veel grotere rol. Wij organiseren immers reizen voor mensen die binnen de groep vallen met een zogenaamd hoog risicoprofiel om besmet te raken met dit onbarmhartig virus.

Een en ander betekent dat wij op dit moment voor geen enkele reis een vertrekgarantie kunnen geven. Sterker nog: wij vrezen dat we een aantal mooie buitenlandse reizen in het najaar noodgedwongen ter zijner tijd zullen moeten annuleren. Het is helaas niet anders: we worden nog steeds gegijzeld door covid-19. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en volg ons. Dat kan via www.hartpatienten.nl en www.hartbrugreizen.nl. Maar ook via Facebook en via onze digitale nieuwsbrieven HartJournaal en Reisjournaal. Ontvangt u deze nog niet? Stuur een mail naar roermond@hartpatienten.nl en blijf op de hoogte.

Positieve ontwikkelingen

Volgens Jan van Overveld, voorzitter van Hartpatiënten Nederland, zijn er ook positieve ontwikkelingen.

‘Vaak wordt Nederland vergeten als het om vakantie vieren gaat. Het blijkt dat ook veel van onze reizigers geïnteresseerd zijn in Nederlandse bestemmingen. Daarom zochten wij mogelijkheden om op een uiterst verantwoorde manier reizen samen te stellen. Vanwege alle problemen en beperkingen is dat een grote uitdaging. Op de eerste plaats moet je al een ‘corona-proof’ hotel zien te vinden waar onze reizigers comfortabel kunnen verblijven. Daarnaast is het ook een hele klus om met een groep te kunnen dineren in corona tijd. En wat denk je van excursies zonder bus? Een fietstocht bijvoorbeeld, kan wel. Maar wat te doen bij slecht weer?

Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een unieke reis aan te bieden in het prachtige Friesland. Vanuit het bekende Oranje Hotel Leeuwarden maken wij elke dag unieke excursies per schip naar bekende Friese oorden. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar en het ligt op nog geen tien minuutjes lopen van ons prachtige schip: de beroemde Salonboot Gaasterland. Dit is een unieke mogelijkheid om samen met HartbrugReizen Friesland op een ongekende manier te leren kennen’.

Tijdens deze reis zorgen wij heel goed voor onze reizigers en voor elkaar. Wij volgen de adviezen van de overheid op en kunnen ondanks alles toch weer samen genieten van een mooie vakantie en heerlijk eten. Samen met de eigenaren van dit historisch schip, leggen wij onze reizigers in de watten.

Voor meer artikelen over o.a hartbrug reizen klik hier