junkfood, Hamburgers, sigaret

Hamburgers dodelijker dan sigaret?

Snel een hamburgertje scoren mag bij veel jongeren dan wel populair zijn, erg gezond eten is dat niet. Sterker nog: junkfood in zijn algemeenheid is volgens een publicatie in het AD zelfs dodelijker dan het roken van sigaretten. 
 
Hamburgers en ander junkfood maken volgens een grootschalig onderzoek, waarnaar het AD verwijst, elf miljoen doden per jaar. Om precies te zijn zouden volgens de krant in 2017 maar liefst 10,7 miljoen mensen gestorven zijn als gevolg van het naar binnen proppen van junkfood en andere ongezonde voeding. Ter vergelijking: in 2017 stierven acht miljoen mensen aan de gevolgen van roken. 
 
De studie bracht eetgewoonten in 195 landen voor het voetlicht. Niet iets om vrolijk van te worden. Gezond eten doen we onvoldoende. We laten groenten, fruit, volle granen en noten liggen om snel bij junkfoodtempels naar binnen te glippen of de boodschappenwagen vol te laten met eten dat hartstikke ongezond is. We zijn verslingerd aan suiker, verzadigd vet, brood en bewerkt vlees.
 
Junkfood behoort tot de top tien van doodsoorzaken: een op vijf sterfgevallen wereldwijd komt door het eten van junkfood, schrijft het AD. Neem maar van ons aan: junkfood maakt dat je aderen dicht slibben, en dat is echt niet iets, dat je wilt!
 

Reacties (2)

 • afbeelding van Astrid gast
  Astrid gast ( )

  steeds meer lees je dit is ongezonder dat is ongezonder dan een sigaret, maar de overheid blijft op luie kont zitten om gezond eten weer gezond te maken want ook dat is ziek door alle pesticiden enz. Fabrikanten stoppen zoveel stiekem in voedsel en dat wordt allemaal maar toegelaten.
  Iedereen mag in het fijnstof van fabrieken en auto's wonen. daar doen ze niets aan, de wereld is ziek, zeeen zijn ziek maar daar iets aan doen, ho maar. Mensen gezond maken? nee symptoom bestrijden dat levert geld op. bah
  Soms lijkt het wel alsof je beter kan stoppen met leven want er is niets gezonds meer op deze wereld.

  apr 10, 2019
 • afbeelding van Tinneveld06
  Tinneveld06

  Ik vind dit appels met peren vergelijken. Als ik moet kiezen eet ik liever 10 hamburgers, dan het roken van een sigaret. Dit is weer een typisch AD uitspraak die alleen maar belust zijn op sensatie en meer lezers. Wat snappen zij van gezond leven en zeker als je van een bijstandsuitkering moet rondkomen. Wat gezond is voor mij is niet altijd gezond voor mij portemonnee. Zelf let ik goed op met wat ik eet, zeker omdat ik hartpatient ben, maar kan ik niet alles permiteren. Mijn buurvrouw eet alleen bio produkten. Hiep hoi € 3,99 voor 1 bloemkool, 1 broccoli, of 2 kg aardappelen. Laat mij maar normaal eten en af en toe een hamburger kan voor mij geen kwaad. Beter dan roken en alkohol. Bij mij was het de suiker die mij nekte, maar daar heb ik van geleerd. Wij leven niet als vele Amerikanen, want die leven pas van junkfood.

  Renald

  Renald Tinneveld

  apr 12, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.