groente

Groenten in de voorraadkast of vriezer

Groenten in pot, in blik of uit de diepvries zijn zo slecht nog niet. Ze worden in het juiste seizoen geoogst, op het moment dat het ook echt oogsttijd is.
En vaak worden ze al binnen enkele uren na de oogst verwerkt voor diepvries, blik en pot.
Dit is veel sneller dan het verse product bij u thuis in de pan ligt; dat kan dagen tot weken duren. In de tussentijd kan de hoeveelheid kwetsbaarste vitaminen al fors zijn afgenomen.
Groenten uit blik, pot of diepvries doen dan meestal ook niet onder voor hun verse broertjes en zusjes. 
 
Het zoutgehalte is in groenten uit blik en pot wel veel hoger dan in diepvriesgroente en verse groente.
Tenminste, als u aan diepvries- en verse groenten geen zout toevoegt bij de bereiding. Zout wordt toegevoegd voor de smaak en ook om de structuur te verbeteren.
Als u minder zout wilt gebruiken, is het dus verstandig te kiezen voor vers of diepvries.

Reacties (1)

  • afbeelding van Bert Speckmann
    Bert Speckmann ( )

    Volgens mij zit er ook veel toegevoegde suikers in groenten uit blik of pot.
    Verse groenten heeft altijd de voorkeur !

    jul 04, 2017

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.