voedsel weggooien, tips restverwerking eten,

Gooi minder eten weg!

De gemiddelde Nederlander gooit per jaar wel 40 kilo eten weg! Vooral brood, groenten en zuivel wordt veel weggegooid. Minder verspillen en restjes goed gebruiken zijn daarom heel effectief om duurzamer te leven. En het is nog goedkoper ook.
 

Wat tips nodig?

 
- Bewaar restjes aardappelen, rijst, couscous of pasta voor een lunchsalade de volgende dag.
- Maak een keer per week een pan groentesoep van alle restjes groenten in de groentelade.
- Maak een smoothie van het overrijpe fruit of fruit “met een plekje” op de fruitschaal.
- Zet de koelkast koud genoeg, om bederf te voorkomen.
- Is een product over de datum? Kijk en ruik goed, vaak kun je het nog best eten of drinken. Zeker bij zuivel, eieren en droge waren (rijst, pasta, crackers) is dat geen probleem.
- Bewaar brood in de vriezer en neem er elke dag de juiste hoeveelheid boterhammen uit. 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.