default-header
HomeNieuwsGoed slapen doe je zo!

Goed slapen doe je zo!

Leefstijl

donderdag 25 augustus 2022, door Hartpatiënten Nederland

Slaap: we gaan ermee naar bed en staan ermee op. Of beter gezegd – het is onlosmakelijk verbonden met het leven en alledaags functioneren. Maar waarom is slaap zo belangrijk en welke soorten slaap zijn er? En wat doet (on)voldoende slaap met je lichaam?

Ondanks al onze verschillen, heeft het merendeel van het leven op aarde één ding gemeen; vroeg of laat sluiten we onze ogen en vallen in slaap. Ons organisme heeft slaap nodig om te functioneren. Het is dan ook niet zo gek dat onze algemene welgesteldheid en daarmee ons humeur voor een groot deel afhangt van een kwalitatieve slaap. Maar ook ons immuunsysteem en in hoeverre we vatbaar zijn voor onder andere virussen. Want juist tijdens het slapen laadt zowel ons lichaam als brein weer op. Maar uit wat bestaat een slaapcyclus?

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.