default-header
HomeNieuwsGeldwolven storten zich op de thuiszorg, dreigementen nemen toe

Geldwolven storten zich op de thuiszorg, dreigementen nemen toe

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 21 augustus 2019, door Hartpatiënten Nederland

Steeds meer mensen gaan de thuiszorg in uitsluitend om zoveel mogelijk geld te verdienen.  En niet om echt zorg te verlenen. “Onder hen ook fraudeurs”. Dat zegt hoofdinspecteur Korrie Louwes van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een interview met Trouw en Follow The Money. Louwes heeft naar eigen zeggen geweld en intimidatie tegen de inspecteurs van de dienst de afgelopen jaren zien toenemen. Een meer dan zorgelijke ontwikkeling, vindt ook Hartpatiënten Nederland.

Criminelen

Vorige maand meldden wij al dat de miljarden die in de zorg omgaan, steeds meer criminelen lokken. Dat bleek toen uit informatie van het Informatie Knooppunt Zorgfraude, waarin de inspectie onder meer samenwerkt met politie, FIOD en Openbaar Ministerie. Geweld en intimidatie zijn daarvan een uitvloeisel.

Hoge winsten

Eerder werd al een lijst gepubliceerd van maar liefst 97 instellingen in de thuiszorg die onverklaarbaar hoge winsten maken. Hoofdinspecteur Louwes zegt enkele van deze bedrijven in het vizier te hebben. Welke zegt ze wijselijk niet.
De inspectie heeft het steeds moeilijker om toezicht te houden op de zorgsector. Er komen namelijk steeds meer bedrijfjes in de zorg op, zonder dat de inspectie daar weet van heeft.

Zakken vullen

Hoe kun je snel heel veel geld binnenscheppen? De malafide bedrijven weten dat. Ze bieden dan niet alleen tijdelijke thuishulp, maar ook langdurige zorg aan. Dan krijgen ze namelijk geld van het Rijk, de gemeenten en de verzekeraars. Kassa, kortom.

Schandalig!

Een schande, vinden wij. Mensen die hulpbehoevend zijn en dringend zorg nodig hebben, worden het slachtoffer van deze criminele maffiapraktijken.

 

Voor meer artikelen klik hier