default-header
HomeNieuwsGeen andere gedragsregels farmaceutische industrie

Geen andere gedragsregels farmaceutische industrie

woensdag 30 juni 2010, door Hartpatiënten Nederland


Behalve meer expliciete gegevens vrijgeven over
sponsoring van patiëntenorganisaties, hoeven Nederlandse farmaceutische industrieën nauwelijks hun gedragsregels aan te passen, omdat deze al streng zijn.

Behalve meer expliciete gegevens vrijgeven over sponsoring van patiëntenorganisaties, hoeven Nederlandse farmaceutische industrieën nauwelijks hun gedragsregels aan te passen, omdat deze al streng zijn.

Dat zegt Paul Wouters, woordvoerder van de vereniging van innovatieve geneesmiddelen in Nederland, Nefarma, in reactie op de aangescherpte Europese zelfregulering.

Eind vorige week kondigde de European Federation of Pharmaceutical Industries (EFPIA) aan om haar richtlijnen voor farmaceutische industrieën in de omgang met de medische professional aan te scherpen. Onder meer wordt de verstrekking van gratis medicijnmonsters sterk beperkt en moeten artsenbezoekers en optredens op congressen of bij nascholingen zich beperken tot de inhoud. Verder worden industrieën verplicht om op verzoek van Europese instanties informatie over geneesmiddelen te verstrekken en constructief deel te nemen aan het publieke debat en moeten ze sponsoractiviteiten voor patiëntenorganisaties openbaar maken.

Lees verder op Mednet.nl


Geef een reactie