default-header
HomeNieuwsGedachten en zonden overdenken

Gedachten en zonden overdenken

AandoeningBehandeling

vrijdag 1 juli 2022, door Hartpatiënten Nederland

In het verleden spraken wij met Dirk de Vries (klik hier om het artikel te lezen). Ondanks zijn super sportieve leefstijl, krijgt hij toch een hartinfarct. Als donderslag bij heldere hemel, voor de normaalgesproken positieve Dirk. Het bracht hem dan ook even van zijn à propos. Maar al snel herpakte hij zichzelf. In ‘Hoe gaat het nu met?’ nemen wij poolshoogte en stellen de vraag; hoe gaat het nu met... Dirk de Vries.

Dirk, een data-communicatiespecialist, fietst dagelijks op zijn mountainbike en legt jaarlijks 6500 kilometer af. “Om heerlijk te fietsen, en de gedachten en zonden te overdenken,” zoals hij zelf zegt. Toch gaat het op een zekere decemberdag mis. Na bijna twintig kilometer afgelegd te hebben, valt Dirk twaalf uur later om en is hij twintig minuten buiten bewustzijn. Een hartinfarct blijkt de boosdoener. Nu, vier jaar later, is zijn mountainbike hem nog steeds dierbaar. En ook al zijn tochten van twintig kilometer niet meer mogelijk, Dirk traint alsnog door op een elektrische fiets. En dat is typerend voor hem: hij zoekt altijd naar een oplossing.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.