default-header
HomeNieuwsGat van 210 miljoen door nieuwe CAO ziekenhuizen

Gat van 210 miljoen door nieuwe CAO ziekenhuizen

Geen onderdeel van een categorie

maandag 16 december 2019, door Hartpatiënten Nederland

De gezamenlijke ziekenhuizen zitten met een gat van 210 miljoen euro. Dat gat is volgens de ziekenhuizen ontstaan door de nieuwe CAO.

Afgelopen weekend bereikten de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en zorgpersoneel na wekenlange acties door dat personeel eindelijk een akkoord. Dat werd tijd, zou je zeggen, want mensen in de zorg krijgen al jaren niet wat ze verdienen. In het nieuwe akkoord is afgesproken dat het personeel er per 1 januari 2020 5 procent bij krijgt, en per 1 januari 2021 stijgen de lonen met nog eens 3 procent.

Ook krijgen medewerkers die onregelmatige diensten draaien – de helft van het zorgpersoneel dus – een hogere onregelmatigheidstoeslag. En over heel 2019 krijgen álle ziekenhuismedewerkers eenmalig een uitkering van 1200 euro.

Nu piepen de ziekenhuizen en kijken tegen een gapend gat aan van 210 miljoen. Waar moet dat geld vandaan komen, vragen ze zich af. Het handje wordt opgehouden richting zorgverzekeraars en overheid. Of dat gaat lukken is volgens de NVZ echter de vraag.

Voor meer artikelen klik hier