default-header
HomeNieuwsEén op drie vijftigplussers speelt voor eigen huisarts

Eén op drie vijftigplussers speelt voor eigen huisarts

woensdag 16 november 2016, door Hartpatiënten Nederland

Ouderen van 50 jaar en ouder lopen de deur niet plat bij de huisarts. Dat en meer blijkt uit een onderzoek in opdracht van Startpagina.nl

Ouderen van 50 jaar en ouder lopen de deur niet plat bij de huisarts. Dat en meer blijkt uit een onderzoek in opdracht van Startpagina.nl onder duizend deelnemers van 50 jaar en ouder uit het Nationale 50-pluspanel. De ondervraagde senioren raadplegen bij fysieke klachten vooral familie en partner of het internet . Op internet vindt 27 procent van de senioren een bevredigend antwoord. Een kleine minderheid gaat met fysieke klachten naar de huisarts, 20 procent wacht rustig af totdat de klachten overgaan. Dat meldt Startpagina.
 
Uit het onderzoek blijkt verder dat vijftigplussers redelijk honkvast zijn als het hun zorgverzekeraar aangaat. Van de ouderen zegt 61 procent resoluut het komende seizoen bij de huidige zorgverzekeraar te blijven, terwijl slechts 2 procent er zeker van is dat de huidige aanbieder niet de beste of voordeligste is voor komend jaar.
 
Lees verder op Nationalezorggids.nl
 

Geef een reactie