default-header
HomeNieuws‘Een glaasje wijn op zijn tijd is niet verkeerd’

‘Een glaasje wijn op zijn tijd is niet verkeerd’

Geen onderdeel van een categorie

zondag 19 mei 2019, door Hartpatiënten Nederland

Je wordt er intussen wel een beetje mafketelig van. Hebben we net geleerd dat het beter is om überhaupt van de alcohol af te blijven, om maar eens een germanisme te gebruiken. Lezen we nu in de Margriet dat je best wel een glaasje rode of zelfs witte wijn naar binnen mag werken als afsluiting van de dag. De Margriet zegt zich te baseren op wetenschappers van de Italiaanse Universiteit van Pavia.

Wijn en Italië…. Wijn en Italiaanse wetenschappers…. Wekt dat niet de schijn van belangenverstrengeling? Laten we dus heel voorzichtig consumeren wat deze Italianen ons melden.
In de wijn zitten volgens de wetenschappers uit Pavia enkele biologische verbindingen die maar liefst 99,9 procent van de bacteriën op je tanden en in je keel om zeep helpen. Volgens de Italianen kan het drinken van een glaasje rode of witte wijn dus helpen tegen gaatjes en tegen keelpijn.
De Italianen zeggen te weten dat een matige hoeveelheid wijn goed is voor je gezondheid. In de wijn zit veel polyfenol. Dat kan volgens de onderzoekers beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Hoe dan ook, voor zover wij weten is het beter om alcohol liever te vermijden. En al zeker niet meer dan één glas per dag te drinken. Het beste is: geef die fles maar aan de buren, waar je toch al een hekel aan had….

Voor meer artikelen klik hier