default-header
HomeNieuwsEén ei per dag is gezond

Eén ei per dag is gezond

donderdag 18 maart 2010, door Hartpatiënten Nederland

Eieren worden door wetenschappers tot het nieuwe ‘superfood’ uitgeroepen omdat ze goed zijn voor je gezondheid en obesitas kunnen aanpakken.

Dat blijkt uit onderzoek. De wetenschappers analyseerden 71 voorgaande onderzoeken die de voedingswaarden en de rol van eieren in je eetpatroon bestuderen.

Zo ontdekten ze dat eieren een belangrijke rol spelen bij een goede gezondheid en het verliezen van gewicht. Dit voedingsmiddel bevat weinig calorieën, maar is een goede bron van proteïne en bevatten veel essentiële stoffen die vitaal zijn voor een goede gezondheid, zoals vitamine D, B12, selenium en choline.

Het onderzoek bevestigt ook dat eieren de rijkste mix hebben aan aminozuren, een belangrijke stof voor kinderen, adolescenten en jonge volwassenen, die zorgen namelijk voor een goede groei en herstelling. Het hoge niveau van antioxidanten in eieren kunnen ook blindheid door een oogaandoening voorkomen.

Meeste voedingsstoffen

Dit betekent dat een ei één van de voedingsmiddelen is dat het meeste voedingsstoffen per oppervlakte bevat. Daarom raden de wetenschappers aan minstens een ei per dag te eten voor de gezondheidsvoordelen.

Bron: Webregio.nl


Geef een reactie