default-header
HomeNieuwsEen appeltje voor de dorst (en bloeddruk)

Een appeltje voor de dorst (en bloeddruk)

woensdag 6 november 2019, door Hartpatiënten Nederland

Appels zijn heel populair. Ze zijn in Nederland het meest gegeten fruit.

Appels zijn heel populair. Ze zijn in Nederland het meest gegeten fruit. Natuurlijk heerlijk om zo in bijten. Maar appels kunnen ook gekookt worden, in een hetebliksem bijvoorbeeld, of verwerkt in een salade. Lekker met knolselderij, walnoten en rozijntjes. U kunt appels ook roerbakken, bijvoorbeeld samen met spruitjes! Of maak onze gevulde appeltjes. Ze hebben wat weg van appeltaart en zijn echt een kleine traktatie. Dit gerechtje is zo gemaakt. Appels bevatten weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen als voedingsvezel en het mineraal kalium. Kalium heeft een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogende effect van natrium tegenwerkt.

 

Gevulde appeltjes

 
Nagerecht, tussendoortje of ontbijtgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten 
 
4 appels
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels havermout
1 theelepel kaneel
2 eetlepels gehakte walnoten
Rasp van ½ sinaasappel
1 eetlepel honing
1 ingevette ovenschaal
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij een plak van de bovenkant en hol de appels uit. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng de rozijnen, havermout, kaneel, walnoten, sinaasappelrasp en honing met het appelvruchtvlees. Vul de appels met het mengsel en zet de appels in een ovenschaal. Bak de appels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Geef een reactie