default-header
HomeNieuwsDrukte bij Bravis Ziekenhuis door de hitte, alle bedden op hartafdeling bezet

Drukte bij Bravis Ziekenhuis door de hitte, alle bedden op hartafdeling bezet

vrijdag 3 augustus 2018, door Hartpatiënten Nederland

BREDA – De hitte van de afgelopen weken eist in sommige gemeenten zijn tol. De artsen en verpleegkundigen van de afdeling cardiologie van het Bravis Ziekenhuis kunnen het werk amper aan.

BREDA – De hitte van de afgelopen weken eist in sommige gemeenten zijn tol. De artsen en verpleegkundigen van de afdeling cardiologie van het Bravis Ziekenhuis kunnen het werk amper aan. De dertig bedden van het hospitaal met vestigingen in Roosendaal en Bergen op Zoom liggen vol met patiënten die door de hitte onwel zijn geworden. Maar er zijn ook ziekenhuizen waar het juist rustig is.

Hoewel het de laatste dagen iets koeler is, is in het Bravis nog altijd het hitteprotocol van kracht, dat op 23 juli werd ingevoerd. Er wordt onder andere extra gelet op de voedsel- en vochtinname van de patiënten. “Het protocol geldt voor alle patiënten, maar in het bijzonder voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken en patiënten met overgewicht. We hebben bewust niet afgeschaald, want er komen weer hoge temperaturen aan,” aldus een woordvoerder. Het zijn overigens niet alleen ouderen die worden opgenomen, ook 40-plussers en 50-plussers zijn goed vertegenwoordigd. “Denk bijvoorbeeld aan mensen die buiten of in de tuin aan het werk zijn en niet goed worden.”

Lees verder op Omroepbrabant.nl


Geef een reactie