default-header
HomeNieuwsDriedaags internationaal hart- en vaatchirurgie congres in Maastricht

Driedaags internationaal hart- en vaatchirurgie congres in Maastricht

dinsdag 26 juni 2018, door Hartpatiënten Nederland

Vandaag start een driedaags congres in MECC Maastricht over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van hart- en vaatchirurgie. De focus ligt op de toepassing van minimaal-invasieve technieken tijdens een operatie.

Vandaag start een driedaags congres in MECC Maastricht over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van hart- en vaatchirurgie. De focus ligt op de toepassing van minimaal-invasieve technieken tijdens een operatie. Dit zijn chirurgische ingrepen die slechts een kleine incisie vergen en waarbij eventuele schade aan het lichaam zoveel als mogelijk wordt beperkt. Cardiothoracaal chirurg dr. Peyman Sardari-Nia is één van de organisatoren namens het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+.

Het congres dat door zo’n honderd internationale cardiovasculaire chirurgen, cardiologen, anesthesisten en perfusionisten wordt bezocht, is georganiseerd onder de vlag van de European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS). Het programma heeft een interactief karakter waarbij de nieuwste innovaties in onder meer de aortachirurgie, mitraalklep-operatie en behandeling van hartritmestoornissen de revue passeren. De bezoekers kunnen daarnaast aan de hand van diverse chirurgische simulatoren zelf de technieken in de vingers krijgen.
 
Over het Hart+Vaat Centrum
In het Hart+Vaat Centrum (HVC) van het Maastricht UMC+ leveren meer dan 600 medewerkers 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor hart en vaten. Patiëntenzorg gaat hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs en er worden de nieuwste medische behandelingen geboden op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Naast behandeling van hart- en vaatziekten, geven deskundigen ook gericht advies over leefstijl, gewicht en voeding om hart- en vaatziekten zo veel als mogelijk te voorkomen. Aortachirurgie, trombose, hartritmestoornissen en hartfalen behoren tot de speerpunten van het HVC.
Bron: mumc.nl

 


Geef een reactie