reanimatie, hartstilstand,

Dode man na 20 minuten weer tot leven gewekt

Artsen hebben in het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan, een jonge man na twintig minuten hartstilstand weer tot leven gewekt. De 20-jarige Michael Pruitt raakte geëlektrocuteerd door een ongeval en kreeg een hartstilstand. Per ambulance werd hij naar de eerste hulp gebracht, waar de artsen hem tot leven wisten te wekken.
 
Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Volgens de krant was Michael zijn stiefvader aan het helpen op een werf in een voorstad van Detroit. Hij droeg een metalen ladder. Maar daarmee raakte hij een elektrische kabel en kreeg hij een lelijke opdonder.
 
De eigenaar van de werf belde het noodnummer en begon vervolgens met reanimeren. Gelukkig kwam de ambulance al na vier minuten, waarna hulpverleners de reanimatie overnamen. Daarbij gebruikten ze ook een defibrillator. 
 
In het ziekenhuis aangekomen vertoonde Michael nog steeds geen teken van leven. Dienstdoend arts Angel Chudler besloot alles op alles te zetten en niet op te geven, ook al is de stelregel: na 20 minuten kun je net zo goed stoppen met reanimeren, want het helpt toch niet meer. Gelukkig besloot zij desondanks door te zetten. Opnieuw gebruikte ze de AED, maar er gebeurde niets. Dan nog een tweede keer, en toen gebeurde het: Michael kwam weer tot leven, zijn hart klopte weer. 
 
Michael hield aan het ongeval alleen verbrande tenen over, want daar was de elektriciteiten door naar buiten gegaan. De tenen zijn inmiddels verzorgd en verbonden, aldus het AD. ,,Zijn herstel is miraculeus”, aldus directrice Barbara Smith van de traumadienst in de krant. ,,In minder dan 5 minuten beginnen hersencellen af te sterven door een gebrek aan zuurstof. Hij heeft niets van zijn hersenfuncties verloren. Dit toont duidelijk het belang van onmiddellijk en onophoudelijk reanimatie als iemands hart stopt, zodat zuurstofrijk bloed naar de hersenen blijft stromen.”

Reacties (1)

 • afbeelding van Tinneveld06
  Tinneveld06

  Ik weet niet wat hier zo bijzonder aan is. Bij mij duurde het 30 minuten en zat ik ook nog bekneld in de auto. Als het je tijd nog nog niet is, kan je volgens mij het toch overleven. Zelfs het ziekenhuis was er van overtuigd dat ik niet zou halen. Vaak heb ik het idee dat ik niet echt serieus wordt genomen.. Zo als nu weer ziet, alles is mogelijk. Zie mijn verhaal.

  Renald

  Renald Tinneveld

  jun 26, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.