default-header
HomeNieuwsDick Bijl Expert 2020

Dick Bijl Expert 2020

Belangenbehartiging

donderdag 8 oktober 2020, door Hartpatiënten Nederland

Arts en epidemioloog Dick Bijl heeft de verkiezingen gewonnen tot Exceptionele Expert 2020. De verkiezing was uitgeschreven door GezondNu. Dick toonde zich “blij en vereerd” met deze onderscheiding.

Sommige experts doen meer dan alleen hun werk. Dick Bijl is in deze categorie dan ook een terechte winnaar, aldus GezondNu. “Met daadkracht en een eigenwijs tegengeluid, helpt hij Nederland een stukje gezonder te worden. Hij houdt al jaren het medicijngebruik kritisch tegen het licht met als boodschap: slik niet alles zomaar klakkeloos”, aldus GezondNu.

“Prachtig, ik ben zeer vereerd!”, reageert Dick Bijl. “Het is een boodschap die ik al jaren uitdraag: bedenk goed of een medicijn wel de beste oplossing is voor je klacht of aandoening. Je kunt vaak met aanpassing van je leefstijl hetzelfde resultaat bereiken. Plus, dat effect blijft vaak langer aanhouden én heeft geen bijwerkingen.” Het leefstijl-magazine GezondNU organiseert elk jaar de Gezonde Helden Verkiezing, waarbij mensen in de schijnwerpers worden gezet die op hun manier de betekenis van gezondheid en leefstijl hebben veranderd. In totaal waren er drie categorieën en voor elke categorie één winnaar. Naast de categorie Exceptionele Experts (gewonnen door Dick Bijl dus) waren er nog twee: Revolutionaire Helden (winnaar Nynke van den Boomen die zich inzet om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor mensen met een handicap) en Krachtige Helden (gewonnen door ambulanceverpleegkundige Jennifer Hofmeijer). Het magazine verraste op 11 september de
drie winnaars met een Gezonde Held Award. Hartpatiënten Nederland feliciteert de drie Helden van harte!


Geef een reactie