default-header
HomeNieuwsDe tien fijnste winterbadderplaatsen van Nederland

De tien fijnste winterbadderplaatsen van Nederland

Sporten en bewegenVakantie

dinsdag 13 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Luxe badderen in de winter? Dat kan heel warm en aangenaam in de vele wellnessresorts, spa’s en badhuizen die Nederland rijk is. HartbrugReizen verzamelde de fijnste bubbel- en zweetadresjes. Vaak klein en minder bekend, maar stomend van historische verhalen of oriëntaalse tradities.

Fort Resort Beemster, Zuidoostbeemster

Achter de dikke muren van Fort Resort Beemster is het wel héél bijzonder ontspannen. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam staat het fort op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit de panoramasauna kijkt u uit over de Beemsterpolder die de soldaten hier vroeger verdedigden. Natuurlijk kunt u meer doen. Dompelen in kruidenbaden bijvoorbeeld of bubbelen in de whirlpool. Geniet u liever met uw badkleding aan, dan kiest u simpelweg een badkledingdag.

Info: www.fortresortbeemster.nl

Sauna-& Beautyresort Devarana, Den Bosch

Deverana is Sanskriet voor ‘hemelse tuin’ en zo oogt dit resort ook. Een modern interieur met een oosterse touch waarin warme bruine, groene en blauwe tinten overheersen. In speciale voetenspa’s masseren doktersvisjes al knabbelend uw tenen. Best spannend, net als het Ottomaanse badritueel Rasul waarbij u uzelf insmeert met lavamodder. Wees gerust, na stomen en scrubben bent u uiteindelijk een stuk schoner. Info: www.devarana.nl

Fontana Resort, Bad Nieuweschans

Het ‘schilfertjesbad’, zo heette het oudste kuuroord van Nederland vroeger in de volksmond. De oosterburen gaan er nog altijd graag heen, omdat ze het van de Krankenkasse vergoed krijgen. Het mineraalwater dat uit een eigen bron van meer dan 600 meter diepte omhoog gepompt wordt, is dan ook bijzonder. Het bevat uitzonderlijk grote hoeveelheden ijzer, jodium, calcium- en sulfaationen per liter. Allerhande medicinale en lifestyle-kuren, inclusief mindfullnesstrainingen, ‘voor een gezonde geest in een gezond lichaam’ onderscheiden dé spa van het noorden. Info: www.fontananieuweschans.nl

Spa Gouda, Gouda

Een spa in een oud badhuis in hartje Gouda, da’s een verrassing. In vroeger dagen schrobde het volk zich hier schoon van stroopwafel- en kaaslucht, nu wentelt u zich in de whirlpool en sauna’s in de binnenstadstuin. Ooit opgetrokken in de stijl van de Amsterdamse School, zijn in het pand veel oude elementen behouden gebleven. Fijn zijn de speciale vrouwen- en badkledingdagen. En de bonus: op uw verjaardag heeft u gratis entree!

Info: www.spagouda.nl

Bijlmer Hammam, Amsterdam

Altijd al willen badderen in een gevangenis? Kan geregeld worden! In de voormalige ‘Bijlmerbajes’ is een lange rij oude cellen elegant omgebouwd tot stoom- en saunacabines, scrubruimtes en stilteplekken. Achter de zware gevangenisdeuren kunt u volledig tot uzelf komen én tussendoor de krabbels van de voormalige gevangenen lezen. Een extra hamambehandeling gebeurt op Syrische wijze. Op vrijdag is het gevangenisbad alleen open voor vrouwen, zaterdag én zondag is het gemengd. Reserveren is een must. Info: www.bijlmerhammam.nl

Wellness Resort Leiden, Leiden

Hoog, niet droog, maar met een magnifiek uitzicht. Zo zit u in de hoogste sauna van Nederland, op de 11e verdieping van het Levelgebouw, pal naast het Centraal Station van Leiden. Bij helder weer tuurt u tot de bos- en duinenrij van Katwijk a/d Zee. Het resort biedt nog veel meer wow-belevenissen. Zoals de gratis dromenrituelen die regelmatig plaatsvinden. Door ontspannende muziek in een verwarmde ruimte met wierookgeuren wordt u meegevoerd naar verschillende droombestemmingen.

Info: www.wellnessresortleiden.nl

Hamam Het Oosten, Hengelo

Deze hamam met zijn dof glanzende tadelaktmuren en mozaïektegels wasemt oriëntaalse tradities. In het midden van de vochtige hamam-arena onder de koepel bevindt zich de verwarmde buiksteen. Hierop kunt u zich lekker ontspannen. Een déjà vu voor wie ooit een badhuis in Turkije bezocht. Net als de badkleding, die hier altijd verplicht is. Toch is de chocoladepakking de grote trekker. De cacao zou de aanmaak van endorfine in het lichaam stimuleren waardoor het geluksgevoel in de geest wordt geprikkeld. Daar kunt u zich vast iets bij voorstellen!

Info: www.hamamhetoosten.nl

Damesbadhuis Schoon, Amersfoort

`Schoon’ is een pareltje in Amersfoorts middeleeuwse binnenstad, maar alleen vrouwen kunnen ervan genieten. De vriendelijke Turkse eigenaresse heet iedereen welkom: diegenen die vanuit hun traditionele en religieuze achtergrond badhuizen bezoeken, maar zeker ook diegenen die nieuwsgierig zijn naar wat andere culturen aan baddertradities te bieden hebben. In de loungeruimte op de begane grond kunt u heerlijk zitten bij de open haard, genietend van een vers bereid hapje of drankje. Het gebruik van slip/pestemal, slippers, badjas en handdoek is verplicht.

nfo: www.badhuisschoon.nl

Sauna Deco, Amsterdam

Genieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic. Dat doet u in Sauna Deco aan de Amsterdamse Herengracht. Dat u er massages kunt ondergaan rond twee Finse saunacabines, een stoombad en een infrarood sauna is natuurlijk fijn, maar het art deco-interieur maakt het subliem. Het glas-in-lood, de lambriseringen, de vergulde decoraties, het gezandstraalde glas en de kunstig bewerkte traphekken sierden ooit het beroemde Parijse warenhuis Au Bon Marché, gebouwd in 1920.

Info: www.saunadeco.nl

FloatCenter De Pier, Scheveningen

Op een steenworp afstand van het befaamde Kurhaus kunt u op de pier ‘floaten’. Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatkamer. Superontspannend, zo blijft uit onderzoek: één uur floaten staat gelijk aan vijf uur slapen. Bijzonder aan deze floatlocatie  is dat u eigenlijk direct boven de oceaan drijft. En daarna ook nog lekker het strand op kunt. Info: www.floatcenter.nl

Voor meer artikelen klik hier


Geef een reactie