De slag om het vrouwenhart

Dinsdag 6 april jl. kon u een mooie documentaire zien bij NPO 2. Dezer documentaire maakte Hella de Jong naar aanleiding van haar ervaringen en levenslessen die ze ondervond toen ze geconfronteerd werd met hartproblemen. Ze legt bloot waar je op stuit. En ook op wat stuitend is.

In deze uitzending komen verschillende vrouwencardiologen aan het woord die al bijna dertig jaar vechten tegen het feit dat artsen nog steeds niet goed luisteren naar vrouwen. Dat vrouwen het gevoel hebben niet serieus genomen te worden. Dat vaak gedacht wordt dat het ‘tussen de oren zit’. 

Angela Maas, Janneke Wittekoek en Harriette Verwey vragen aandacht voor het feit dat de medische wetenschap alleen maar op mannen is gebaseerd. Dat vrouwen buiten alle onderzoeken worden gehouden vanwege het feit dat ze misschien zwanger zouden kunnen zijn of dat hormoonschommelingen een rol kunnen spelen in onderzoeksresultaten. Het zijn uitsluitend mannen die model hebben gestaan voor ziekten. Nooit vrouwen. Behalve in de gynaecologie. 

Ze zijn het erover eens dat elke patiënt de regie over zijn of haar eigen lichaam moet hebben. Dat er een vertrouwensrelatie moet zijn tussen de arts en de patiënt waarbij de patiënt de leiding heeft. Dat artsen protocollen moeten loslaten.

Het blijkt dat de gezondheidszorg schromelijk heeft gefaald en dat de focus veel meer gericht moet worden op vrouwen. Uiteindelijk bestaat onze bevolking voor de helft uit vrouwen. Het is onbegrijpelijk dat vrouwen niet serieus genomen worden en zelfs tegenwoordig nog steeds uitgelachen worden door artsen. Het zit immers tussen je oren!

Eerder verschenen een paar bijzonder interessante boeken over het vrouwenhart welke ik u van harte kan aanbevelen.

Wilt u 'De slag om het vrouwenhart' zien? Klik: www.npostart.nl

Hella’s persoonlijke verhaal over de film leest u HIER.

Veel kijk- en leesplezier,
Jan van Overveld
 

Reacties (2)

 • afbeelding van Pjotr Kyrillitsch
  Pjotr Kyrillitsch ( )

  Inmiddels is het vast komen te staan (gelukkig?) dat een aanzienlijk aantal mannen klachten en symptomen ontwikkelen die vergelijkbaar of identiek zijn met de inmiddels als specifiek vrouwgebonden geïdentificeerde hartproblemen.
  Hoe serieus worden zij genomen door de cardiologen?
  Wellicht in ieder geval door voornoemde pionier-cardiologen?

  apr 08, 2020
 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.