default-header
HomeNieuwsDe Kracht van het Woord

De Kracht van het Woord

Columns

woensdag 12 oktober 2016, door Hartpatiënten Nederland

‘In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.’ Zo begint het evangelie van Johannes.

Johannes stelt het Woord (let op de hoofdletter) in feite gelijk aan God. Dat Woord kan geen woord geweest zijn in de huidige betekenis. De definitie van ‘woord’ is volgens de Dikke van Dale; ‘een groep van spraakklanken met een eigen betekenis’. Het moet dus een klank geweest zijn. Misschien wel hetzelfde als de ‘oerknal’. Hoe dan ook, dit ‘Woord’ dekt een zware lading. In mindere mate geldt dat eigenlijk voor alle woorden. Elk woord heeft een diepere betekenis. Er bestaan in feite geen loze woorden. Woorden zijn verbonden met emoties, zelfs een emotieloos uitgesproken woord roept een emotie bij de luisteraar op.

Op fysiek niveau is een woord een klank waar wij een betekenis aan hebben gegeven. Op subtiel niveau is de klank een trilling die als zodanig bij ons binnenkomt en invloed heeft op ons trillingsniveau. Woorden hebben dus invloed op ons denken, op onze emoties en op onze energie.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.