default-header
HomeNieuwsDe beste wensen en onze dank!

De beste wensen en onze dank!

Belangenbehartiging

dinsdag 5 januari 2021, door Hartpatiënten Nederland

Op de eerste plaats de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we met zijn allen hopen dat we in de loop van dit jaar bevrijd worden uit de wurggreep van het coronavirus. Het is bijna niet voor te stellen dat onze hele wereld over twee maanden al een jaar geconfronteerd wordt met deze gemene vijand.

Op de tweede plaats danken wij u met hart en ziel voor uw bijdrage in het afgelopen jaar. Zonder de steun van mensen zoals u, konden wij ons werk niet doen. Ons bestaansrecht danken wij aan de bereidwilligheid om ons financieel te steunen. Hoe groot of hoe klein uw bijdrage ook is geweest, wij konden veel mensen tot steun zijn. Uit de honderden telefoongesprekken die wij voerden bleek dat veel hartpatiënten in een soort van isolement terecht waren gekomen. Ze waren bang om met corona besmet te raken. Ze zagen geen vrienden meer. Geen familie meer. En zelfs hun kinderen durfden niet meer op bezoek te komen. Ook konden ze de helpende hand niet meer bieden om hun kleinkinderen op te vangen. Het waren bijzonder vervelende dagen voor velen. En dat zijn het nog steeds. Met onze persoonlijke aandacht probeerden we het leed ietwat te verzachten. En in veel gevallen lukte dat.

Ook konden wij ons mooie tijdschrift naar donateurs sturen. Het tijdschrift boordevol nuttige informatie uit de hartwereld. Behalve aandacht voor de senioren onder ons, ook aandacht voor de jonge hartpatiënt. Voor vrouwen met hart- en vaatziekten. En uiteraard ook voor volwassenen. Daarnaast ook luchtige artikelen en interessante columns. In het afgelopen jaar wist ons team het tijdschrift een facelift te geven en groeide onze Hartbrug uit tot het prachtige HPNLmagazine. Als u dit magazine in handen heeft, zou u denken het in een tijdschriftenkiosk aan te treffen.

Maar dat is niet alles wat wij deden. Ook werd onze website grondig onder handen genomen en geheel vernieuwd. De nieuwe site staat boordevol gratis informatie. Mensen die ons een warm hart toedragen treffen heel veel extra informatie aan. U kunt inloggen om die verdiepende artikelen te lezen.

Wat deden wij afgelopen jaar nog meer? Wij gaven tal van adviezen. Niet alleen medische adviezen, maar ook veel juridische adviezen. En wat denkt u van hulp om je leefstijl aan te passen om zodoende meer grip op eigen gezondheid te krijgen. En wellicht nog belangrijker: om beter beschermd te zijn tegen corona.

Uiteraard is dit niet alles wat wij doen. Wij timmeren al 50 jaar lang aan de weg. Onafhankelijk en objectief. Bij ons staat het belang van de hartpatiënt altijd voorop!

Helaas werd ons 50-jarig jubileum jaar ook voor ons een lastig jaar, maar wij gaan door met onze activiteiten. Door de vele positieve reacties die wij ontvangen weten wij ons gesteund dat wij op de goede weg zitten. Door alle vernieuwingen zijn wij helemaal voorbereid op de toekomst. Daarbij volgen wij onze weg in het vertrouwen dat u die weg met ons volgt.

Nogmaals: HARTElijk dank voor uw steun afgelopen jaar en wij hopen dit jaar weer op u te mogen rekenen!

Blijf gezond.

(Extra) doneren kan hier.