default-header
HomeNieuwsCOVID RADAR

COVID RADAR

Geen onderdeel van een categorie

dinsdag 4 augustus 2020, door Hartpatiënten Nederland

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen onderzoekers van LUMC een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen ze door de gegevens die u geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken ze met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Het belang van deelname

In Nederland wordt tot nu toe beperkt getest of mensen het coronavirus hebben of niet. Iemand wordt alleen getest als hij/zij symptomen heeft, is opgenomen in het ziekenhuis, tot een kwetsbare doelgroep behoort, of zelf in de gezondheidszorg werkzaam is. Hierdoor weten we tot nu toe nog niet precies hoeveel mensen in Nederland besmet zijn met het virus. Door van zoveel mogelijk mensen in Nederland wel gegevens over klachten te verzamelen, onderzoekt LUMC hoeveel mensen het coronavirus hebben (gehad) en waar zij in Nederland verblijven.

Met deze gegevens proberen ze te voorspellen wie een groot risico loopt en wie minder en wat de te verwachten zorgvraag zal zijn: hoeveel coronapatiënten verwachten we waar en wanneer?

Privacy

Alle informatie wordt volgens het LUMC vertrouwelijk behandeld. De gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. De informatie wordt gebruikt voor onderzoek door medische overheidsinstanties en academische onderzoekscentra. Een gebruiker kan de volledige privacyverklaring inzien in de colofon van de app.

Doet u ook mee?

Uw bijdrage aan dit onderzoek is erg belangrijk om tot populatiegerichte advisering te komen en de behoefte aan zorg te kunnen voorspellen. Heeft u vragen over de app? Mail: covidradar@lumc.nl

Breng samen het coronavirus in Nederland onder controle! Doet u ook mee?

www.apps.apple.com

www.play.google.com

Bent u benieuwd naar het aantal vanwege COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overleden COVID-19 patiënten per 100.000 inwoners? Zie www.rivm.nl. Deze gegevens worden elke dinsdag bijgewerkt.

Voor meer artikelen klik hier:


Geef een reactie