Corona impact op Hartpatiënten Nederland

Wij merken dat de samenleving onderhevig is aan grote veranderingen. En zo verandert het sentiment ook heel snel. Het coronavirus heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. Zowel persoonlijk als professioneel. Maar ook emotioneel en praktisch.

Dat betekent ook dat hartpatiënten misschien andere verwachtingen hebben. Alles om ons heen verandert heel snel en een aantal van die veranderingen zijn onomkeerbaar. Wij hopen dat wij in de toekomst nog veel belangrijker voor u mogen worden, maar daarbij hebben wij ook uw hulp nodig.
 
Graag horen wij behalve uw wensen die u op dit moment heeft, ook mogelijke verwachtingen voor nu en in de nabije toekomst. Laat het ons horen en mail of bel ons: roermond@hartpatienten.nl of 0475 – 31 72 72.
 
 
 

Reacties (3)

 • afbeelding van J.van 't Riet
  J.van 't Riet ( )

  16 Jaar geleden had ik een bypass operatie. Sindsdien houd ik mijn bloeddruk oppiep met een bètablokker en Lostartan een angiotensie II antagonist. Voorzover ik weet grijpt de laatste aan op de ACE-2 receptor. Deze receptor wordt ook gebruikt door het Corona-virus. Is u iets bekend over wederzijdse beïnvloeding van de binding van beide ligenden aan deze receptor? Zelfs als ze een verschillende bindingsplaats zouden hebben zou de binding van de éen wel de binding van de ander in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden. Bij eenzelfde bindingsplaats kunnen ze natuurlijk competitief zijn en zou Lostartan allicht binding van het virus kunnen tegengaan.

  apr 28, 2020
 • afbeelding van J. van 't Riet
  J. van 't Riet ( )

  Opnieuw vanwege typefouten in eerdere versie.
  16 Jaar geleden had ik een bypass operatie. Sindsdien houd ik mijn bloeddruk op peil met een bètablokker en LosartanK een angiotensie II antagonist. Voorzover ik weet grijpt de laatste aan op de ACE-2 receptor. Deze receptor wordt ook gebruikt door het Corona-virus. Is u iets bekend over wederzijdse beïnvloeding van de binding van beide ligenden aan deze receptor? Zelfs als ze een verschillende bindingsplaats zouden hebben zou de binding van de éen wel de binding van de ander in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden. Bij eenzelfde bindingsplaats kunnen ze natuurlijk competitief zijn en zou LosartanK allicht binding van het virus kunnen tegengaan.

  apr 28, 2020
 • afbeelding van BernardWG
  BernardWG

  Ik zit als hartpatiënt (7 bypass en LIMA)  nu vanaf 27 februari in zelf quarantaine. Gelukkig kan mijn vrouw ook on line door met haar werk. Hoewel ik een aantal keer naar buiten ben gegaan om te lopen is zelfs die actie (mondkapje, handschoenen, handen wassen voor en na) in mijn ogen een risico daar de hal in het appartementsgebouw een mogelijke bron van aerosol besmetting zou kunnen zijn. Buiten loop ik 7 meter om mensen heen. Haal geen honden aan. Niets. Voorheen sportte ik met een groep van mijn leeftijd tussen 55 en 75 tot 80 jaar 2 x per week in de buitenlucht. Daar komt dus voorlopig niets meer van, want zelfs in een slipstream van een voorganger (fiets of joggen e.d.) is er een kans op besmetting. Dit virus is hoogst besmettelijk. Zelfs op voedsel dat door AH wordt gebracht. Alles met doekjes schoonmaken en plastic he verpakken e.d. Je wordt door dit gebeuren volledig paranoia. Komt bij dat er een triade bij ziekenhuizen is, dus je wordt zo ie zo naar huis gestuurd om daar te sterven bij besmetting. 

  Voor mij is dit alles een duivels dilemma. Ik heb een goed werkend immuun systeem en ben over het algemeen gezond. En natuurlijk is er 80 % die maar milde klachten krijgt. Vraag me alleen af of dit ook hartpatiënten zijn ? In mijn optiek omdat dit een risico groep is met vaak ook hogere bloeddruk overlijden al deze patiënten met corona klachten. 

   

  Komt nog bij dat je je eigen kinderen niet kan zien op straffe van besmetting. En dat willen je eigen kinderen dus absoluut niet ! 

   

  Derhalve, vraag mij af hoe de 1.5 miljoen Nederlandse hartpatiënten hier tegenover staan. De maatregelen van Rutte om het volk onder de R 1 factor te houden worden steeds moeilijker te handhaven. En een vaccin is 12 maanden tot 18 maanden verwijderd van het moment dat je het toegediend krijgt via de huisarts. 

   

  PS: En zoals voorgaande reactie. Ja ACE-2 receptoren hebben bepaalde invloed op het virus klaarblijkelijk. Althans daar is een studie van geweest. Of dit nu ten goede of ten kwade is, geen idee. 

   

  apr 29, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.