Corona impact op Hartpatiënten Nederland

Wij merken dat de samenleving onderhevig is aan grote veranderingen. En zo verandert het sentiment ook heel snel. Het coronavirus heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. Zowel persoonlijk als professioneel. Maar ook emotioneel en praktisch.

Dat betekent ook dat hartpatiënten misschien andere verwachtingen hebben. Alles om ons heen verandert heel snel en een aantal van die veranderingen zijn onomkeerbaar. Wij hopen dat wij in de toekomst nog veel belangrijker voor u mogen worden, maar daarbij hebben wij ook uw hulp nodig.
 
Graag horen wij behalve uw wensen die u op dit moment heeft, ook mogelijke verwachtingen voor nu en in de nabije toekomst. Laat het ons horen en mail of bel ons: roermond@hartpatienten.nl of 0475 – 31 72 72.
 
 
 

Reacties (4)

 • afbeelding van J.van 't Riet
  J.van 't Riet ( )

  16 Jaar geleden had ik een bypass operatie. Sindsdien houd ik mijn bloeddruk oppiep met een bètablokker en Lostartan een angiotensie II antagonist. Voorzover ik weet grijpt de laatste aan op de ACE-2 receptor. Deze receptor wordt ook gebruikt door het Corona-virus. Is u iets bekend over wederzijdse beïnvloeding van de binding van beide ligenden aan deze receptor? Zelfs als ze een verschillende bindingsplaats zouden hebben zou de binding van de éen wel de binding van de ander in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden. Bij eenzelfde bindingsplaats kunnen ze natuurlijk competitief zijn en zou Lostartan allicht binding van het virus kunnen tegengaan.

  apr 28, 2020
 • afbeelding van J. van 't Riet
  J. van 't Riet ( )

  Opnieuw vanwege typefouten in eerdere versie.
  16 Jaar geleden had ik een bypass operatie. Sindsdien houd ik mijn bloeddruk op peil met een bètablokker en LosartanK een angiotensie II antagonist. Voorzover ik weet grijpt de laatste aan op de ACE-2 receptor. Deze receptor wordt ook gebruikt door het Corona-virus. Is u iets bekend over wederzijdse beïnvloeding van de binding van beide ligenden aan deze receptor? Zelfs als ze een verschillende bindingsplaats zouden hebben zou de binding van de éen wel de binding van de ander in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden. Bij eenzelfde bindingsplaats kunnen ze natuurlijk competitief zijn en zou LosartanK allicht binding van het virus kunnen tegengaan.

  apr 28, 2020
 • afbeelding van BernardWG
  BernardWG

  Ik zit als hartpatiënt (7 bypass en LIMA)  nu vanaf 27 februari in zelf quarantaine. Gelukkig kan mijn vrouw ook on line door met haar werk. Hoewel ik een aantal keer naar buiten ben gegaan om te lopen is zelfs die actie (mondkapje, handschoenen, handen wassen voor en na) in mijn ogen een risico daar de hal in het appartementsgebouw een mogelijke bron van aerosol besmetting zou kunnen zijn. Buiten loop ik 7 meter om mensen heen. Haal geen honden aan. Niets. Voorheen sportte ik met een groep van mijn leeftijd tussen 55 en 75 tot 80 jaar 2 x per week in de buitenlucht. Daar komt dus voorlopig niets meer van, want zelfs in een slipstream van een voorganger (fiets of joggen e.d.) is er een kans op besmetting. Dit virus is hoogst besmettelijk. Zelfs op voedsel dat door AH wordt gebracht. Alles met doekjes schoonmaken en plastic he verpakken e.d. Je wordt door dit gebeuren volledig paranoia. Komt bij dat er een triade bij ziekenhuizen is, dus je wordt zo ie zo naar huis gestuurd om daar te sterven bij besmetting. 

  Voor mij is dit alles een duivels dilemma. Ik heb een goed werkend immuun systeem en ben over het algemeen gezond. En natuurlijk is er 80 % die maar milde klachten krijgt. Vraag me alleen af of dit ook hartpatiënten zijn ? In mijn optiek omdat dit een risico groep is met vaak ook hogere bloeddruk overlijden al deze patiënten met corona klachten. 

   

  Komt nog bij dat je je eigen kinderen niet kan zien op straffe van besmetting. En dat willen je eigen kinderen dus absoluut niet ! 

   

  Derhalve, vraag mij af hoe de 1.5 miljoen Nederlandse hartpatiënten hier tegenover staan. De maatregelen van Rutte om het volk onder de R 1 factor te houden worden steeds moeilijker te handhaven. En een vaccin is 12 maanden tot 18 maanden verwijderd van het moment dat je het toegediend krijgt via de huisarts. 

   

  PS: En zoals voorgaande reactie. Ja ACE-2 receptoren hebben bepaalde invloed op het virus klaarblijkelijk. Althans daar is een studie van geweest. Of dit nu ten goede of ten kwade is, geen idee. 

   

  apr 29, 2020
 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.