Cholesterolverlagers, farmaceutische industrie, Radar

Cholesterolverlagers: helpen ze tegen een hartinfarct? Radar Extra zoekt het uit

Is het wel echt beter om een laag cholesterol te hebben? Radar Extra onderzoekt in twee afleveringen de waarheid achter cholesterolverlagers. Hoe zit het met de streefwaarden die volgens nieuwe richtlijnen steeds lager moeten zijn? En wat is de rol van de farmaceutische industrie? 

Antoinette Hertsenberg laat ook zien hoe je met een verandering in levensstijl je cholesterolwaarden mogelijk kunt beïnvloeden. Is dit een alternatief voor medicatie?

Lees verder: zorgnu.avrotros.nl

 

Reacties (2)

 • afbeelding van hippo
  hippo

  Cholesterol is prima spul, we kunnen niet zonder. Sommigen hebben er wat meer van dan anderen, maar laten we er nu eens van uitgaan dat er op dit punt nietzulke grote fouten zijn ontstaan in de evolutie. Slecht cholesterol is een verzinsel. Cholesterolniveau omlaag brengen: slecht idee. Beter onderzoek is nodig om de werkelijke oorzaken van allerlei kwalen te achterhalen.

  hippo

  mei 08, 2019
 • afbeelding van Jo Bindels
  Jo Bindels ( )

  ja op eens heb je teveel cholesterol dan ben je een gevaar je krijgt het aan het hart je aders verstoppen dan komen de pillen eenmaal aan de pil en dan is het klaar als je dan geen goede huisarts hebt die elk jaar zegt zullen wij eens kijken hoe het is met je bloed waarde en cholesterol dan blijf je gewoon aan de pil ik heb dat geluk en ik neem nu maar nog de helft in en alle sis goed dus controle is belangrijk.

  mei 08, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.