chia zaad,

Chiazaad

Chiazaad zijn piepkleine zwarte, ronde zaadjes. Ze komen uit Centraal- en Zuid-Mexico en Guatemala. Ze zijn rijk aan vezels en het gezonde vet alfalinoleenzuur (ALA). 
 
Een eetlepel chiazaad bevat wel 3,4 gram vezels en dat is meer dan in een volkoren boterham zit! Het nadeel van chiazaad is dat ze eigenlijk nergens naar smaken. Het voordeel is dat deze zaadjes heel goed vocht kunnen binden. 
 
Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een vezelrijk puddinkje maken. De zaadjes hebben wel wat tijd nodig om te binden, dus maak de pudding minstens een paar uur van tevoren. ’s Avonds maken en in de koelkast zetten kan ook: dan heb je de volgende ochtend een lekker chia-ontbijtje. 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.