default-header
HomeNieuwsCardiologen Medisch Spectrum Twente nu drie dagdelen per week in Haaksbergen

Cardiologen Medisch Spectrum Twente nu drie dagdelen per week in Haaksbergen

donderdag 24 maart 2011, door Hartpatiënten Nederland

Vanaf 1 maart kunnen cardiologiepatiënten in plaats van één ochtend, drie ochtenden terecht in Haaksbergen om een zogeheten ECG (hartfilmpje) te laten maken,

en / of een 24-uurs hartritmeregistratie met zogeheten holters. Vanaf die datum houden de cardiologen iedere dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend spreekuur.

Het beleid van Medisch Spectrum Twente is er op gericht om waar dat zinvol en doelmatig is, de zorg voor de patiënt in of dichtbij zijn woonomgeving aan te bieden. Ook voor cardiologiepatiënten in Haaksbergen en directe omgeving komt deze mogelijkheid nu beschikbaar omdat de Raad van Bestuur en de maatschap Cardiologie hebben besloten tot een aanzienlijke uitbreiding van de polikliniekfunctie voor cardiologiepatiënten in Haaksbergen.

Het is de bedoeling in Haaksbergen een volledig geoutilleerd hartfunctielaboratorium in te richten. Zodra de aanvullende apparatuur is aangeschaft, zullen er in Haaksbergen ook hartecho’s en fietstesten gedaan kunnen worden en kunnen pacemakers en ICD’s (implanteerbare defibrillator) worden gecontroleerd.
Met deze uitbreiding kan MST betere service verlenen aan zijn patiënten in Haaksbergen en omgeving en hoeven die patiënten minder ver te reizen voor hun bezoek aan de cardioloog of voor hun functieonderzoek.


Geef een reactie