default-header
HomeNieuwsCardiologen: ,,Goedkoopste medicijn is risico voor hartpatiënt”

Cardiologen: ,,Goedkoopste medicijn is risico voor hartpatiënt”

vrijdag 25 juni 2010, door Hartpatiënten Nederland

Het op last van zorgverzekeraars verplicht moeten voorschrijven van de goedkoopste medicijnen, levert mogelijk gevaar op voor de gezondheid van patiënten.

UTRECHT – Het op last van zorgverzekeraars verplicht moeten voorschrijven van de goedkoopste medicijnen, levert mogelijk gevaar op voor de gezondheid van patiënten. Dat stelt ,,een bezorgde” Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)
in een brandbrief aan minister Klink van Volksgezondheid. Wanneer een ziekenhuis andere geneesmiddelen gebruikt dan de patiënt misschien al langere tijd gewend is, dan zou dit volgens de verenigde cardiologen problemen kunnen opleveren.

De NVVC stelt in de alarmbrief, bij monde van zijn voorzitter dr. M.C.G. Daniëls, te zijn doordrongen van de noodzaak tot het voeren van een kostenbewust beleid en voelt zich hiervoor mede verantwoordelijk. ,,Maar voor artsen zijn medicijnen belangrijk ’gereedschap’ en zowel patiënten als artsen moeten kunnen (blijven) vertrouwen op de kwaliteit van de geneesmiddelen.” Volgens de NVVC is aandacht voor de patiëntveiligheid van het zogenoemde Â’substitutie- en preferentiebeleid’ ten aanzien van geneesmiddelen, ofwel het vervangen van middelen voor andere, maar ook de voorkeur geven aan goedkope middelen boven dure, van het allergrootste belang.

Lees verder op Hartpatienten.nl

 


Geef een reactie