default-header
HomeNieuwsBril met dodehoekcamera voor slechtzienden na beroerte

Bril met dodehoekcamera voor slechtzienden na beroerte

dinsdag 20 juni 2017, door Hartpatiënten Nederland

Ruim 30.000 Nederlanders verloren na een beroerte deels hun zicht.

Ruim 30.000 Nederlanders verloren na een beroerte deels hun zicht. Een man uit Hoensbroek die zijn halfblinde vrouw wilde helpen, vond de oplossing: een bril die de dode hoek in beeld brengt.

Steeds meer ziekenhuizen organiseren jaarlijks een hackathon. Dat is een evenement waarbij ict'ers en medici in 48 uur op zoek gaan naar innovatieve oplossingen in de zorg. Winnaars krijgen vaak een startbedrag om een bedrijfje op te zetten. Tijdens een recente hackathon in het AMC in Amsterdam werd een probleem opgelost op de intensive care. 

Voorheen werden de beademingsbuisjes voor baby's en kinderen (0-7 jaar) vastgezet met stevige pleisters, die voor onrust en pijn zorgden. De teams ontwierpen een masker dat met zachte bandjes over de neus en het hoofd wordt geschoven. De beademingsbuis zit aan het masker vast, waardoor die minder snel verschuift.

Nooit meer ruzie bij de kassa

Wanneer Corrie van Veen (58) uit het Limburgse Hoensbroek wil afrekenen in de supermarkt, krijgt ze geregeld verwensingen naar haar hoofd geslingerd. 'Waar ze het lef vandaan haalt om voor te kruipen.' Corrie is zich van geen kwaad bewust. De linkerhelft van haar zicht verdween twee jaar geleden na een herseninfarct, bij beide ogen. ,,Die mensen bij de kassa zie ik écht niet staan, maar dat wordt vaak niet geloofd. Je kunt toch ook iets uit het schap pakken, zeggen ze.''
 
Lees verder op ad.nl
 
 

Geef een reactie