default-header
HomeNieuwsBrief aan minister met verzoek streefwaarde LDL-cholesterol af te wijzen

Brief aan minister met verzoek streefwaarde LDL-cholesterol af te wijzen

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 22 mei 2019, door Hartpatiënten Nederland

Hartpatiënten Nederland heeft een brief geschreven aan de minister van Volksgezondheid. Daarin vragen we de minister om de nieuwe streefwaarde van LDL-cholesterol (het zogenoemde ,,slechte’’ cholesterol) af te wijzen.

Die nieuwe streefwaarde van 1,8 mmol/liter is sinds kort dwingend aan artsen opgelegd. En dat terwijl er niet het begin van bewijs is, dat die streefwaarde goed voor ons is. Sterker nog. We weten niks over de bijwerkingen en effecten op de langere termijn van de nieuwe medicijnen, die in staat zijn om de nieuwe streefwaarde te bereiken.
De streefwaarde was eerst 3,0 en werd vervolgens 2,5. Nu dus 1,8. Volstrekt onnatuurlijk. Cholesterol is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam. We weten niet wat de effecten zijn van zo’n drastische en ingrijpende verlaging.
Van onze brief aan de minister hebben we ook afschriften gestuurd aan de politieke partijen in de Tweede Kamer. De VVD laat weten dat het volgens hen geen zaak voor de politiek is. De SP heeft op grond van onze brief kamervragen gesteld. SP-kamerlid Henk van Gerven wil van de minister weten wat hij gaat doen met onze brief en onze zorgen. Andere partijen hebben op dit moment nog niet gereageerd.
Klik hier om de brief aan de minister te lezen.

 Voor meer artikelen klik hier