lentegroente, salades,

Bouw uw salade gezond op

Stevige winterkost maakt plaats voor licht lente-eten zoals salades. Een salade van alleen groenten vult u niet heel lang. En een beetje “vulling” maakt de salade ook meteen een stuk lekkerder.
Bouw uw salade dus slim op:
- Begin met de basis van groenten, het liefst uit het seizoen. Denk aan sla, spinazie, (groene) asperges, radijs of raapstelen
- Voeg extra “groen” toe zoals komkommer, voorgekookte broccoli of een avocado
- Met groenten als geraspte wortel, een blikje mais en reepjes rode paprika krijgt uw salade extra kleur. Het oog wil ook wat!
- Zorg dat uw kiezen ergens op kunnen bijten. Op noten, pitten of zaden bijvoorbeeld. Of op blokjes appel.
- Voeg eiwitten toe omdat ze zorgen voor een wat langere gevuld gevoel. Dit kan in de vorm van peulvruchten, een hardgekookt ei, gerookte kipfilet, gewokte garnalen of stukjes vis, plakjes fricandeau of gewokte biefreepjes.
- Voeg tot slot een dressing toe.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.