default-header
HomeNieuwsBijwerkingen van uw medicatie? Melden!

Bijwerkingen van uw medicatie? Melden!

Geen onderdeel van een categorie

woensdag 22 april 2020, door Hartpatiënten Nederland

Bij elk medicijn dat u gebruikt is er kans op bijwerkingen. Het verschilt per persoon of en welke bijwerkingen er optreden. Om de veiligheid van medicijnen goed te kunnen bewaken, is het belangrijk dat u ervaringen met bijwerkingen meldt bij Bijwerkingencentrum Lareb. 

Welke bijwerkingen melden?

U kunt bijwerkingen melden van medicijnen, vaccins en andere gezondheidsproducten. Meld die bijwerkingen waarvan u vindt dat zorgverleners en patiënten het ook moeten weten. Dit kunnen meldingen zijn van nieuwe en onbekende bijwerkingen, maar ook informatie over bekende bijwerkingen is welkom. U kunt hierbij denken aan ernst, beloop of het risico van het niet (h)erkennen van de bijwerking in de praktijk. Ook als u niet zeker weet of uw klacht een bijwerking van uw medicijn is, kunt u een melding doen.

Waarom is melden belangrijk?

Bijwerkingen komen deels naar voren tijdens onderzoek, voordat een medicijn wordt toegelaten (registratie). Deze bijwerkingen staan vermeld in de bijsluiter van uw medicijn. Maar helaas zijn niet alle bijwerkingen van een medicijn dan al bekend. Door meldingen te verzamelen over (on)bekende bijwerkingen komt er steeds meer kennis beschikbaar.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Bijwerkingencentrum Lareb bekijkt elke melding afzonderlijk en verwerkt en registreert alle meldingen anoniem. De analyses van deze meldingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot waarschuwingen of aanpassingen in de bijsluitertekst.

Hoe melden?

U kunt uw bijwerkingen eenvoudig melden via www.mijnbijwerking.nl.
Samen maken we medicijngebruik veiliger!

Voor meer artikelen klik hier