default-header
HomeNieuwsBeweegtussendoortjes, sporten of naar de diëtiste

Beweegtussendoortjes, sporten of naar de diëtiste

zaterdag 12 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Zeeuwse kinderen mogen dan gemiddeld iets minder dik zijn dan hun leeftijdgenoten in de rest van het land; overgewicht is ook in onze provincie een groot probleem bij kinderen.

Van de dertienjarigen in Zeeland is veertien procent te zwaar. Twee procent van de kinderen van dertien hebben ernstig overgewicht. En dat kan serieuze gevolgen hebben: mensen die te dik zijn hebben meer kans op diabetes, op hart- en vaatziekten en op sommige vormen van kanker. Bovendien leven ze gemiddeld korter dan mensen met een gezond gewicht. Landelijk gezien is het aantal kinderen dat te dik is in tien jaar tijd verdubbeld.
Het is opvallend dat kinderen – naarmate ze ouder worden – niet slanker worden, integendeel: ze worden steeds dikker. Veel ouders denken dat de spekrandjes vanzelf wel verdwijnen als hun kinderen groter worden, signaleerde de samenwerkende jeugdinspecties in een rapport over Vlissingse kinderen afgelopen zomer. Dat ouders overgewicht niet als probleem zien, ís dan ook juist het probleem. Ze weten te weinig over voeding en stimuleren hun kinderen te weinig om te bewegen.

Lees verder op Bndestem.nl


Geef een reactie