default-header
HomeNieuwsBeschamend

Beschamend

Columns

zondag 18 juli 2021, door Hartpatiënten Nederland

Zoals u misschien weet, woont mijn schoonfamilie in Albanië. Velen denken dat het land bij de Europese Unie hoort, maar niets is minder waar. Albanië staat buiten onze EU. Dus ook buiten alle onderhandelingen en verdelingen van de coronavaccins die bij ons inmiddels volop verkrijgbaar en beschikbaar zijn.

Maar behalve de beschikbaarheid van de vaccins, is de gezondheidszorg in Albanië totaal niet te vergelijken met die van ons. Mijn schoonmoeder werd in december jl. getroffen door het coronavirus en tot mijn grote verbazing was er geen ziekenhuisbed beschikbaar voor haar. Voor de ziekenhuizen vormden auto’s met naar zuurstof snakkende coronapatiënten lange files. Hier kon je niet rekenen op een overheid die onder andere bedden, zuurstof en genoeg zorgpersoneel regelden. Patiënten waren aan het noodlot overgeleverd.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.