default-header
HomeNieuwsBegin nu al te detoxen voor de feestdagen

Begin nu al te detoxen voor de feestdagen

dinsdag 1 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Veel vrouwen beginnen te diëten voor de feestdagen, om er zo op hun best uit te zien. Dit maakt echter dat je vermoeid en met weinig energie aan de feestdagen begint, zodat je nog minder van je schoonfamilie kan verdragen.

Een goede voorbereiding is alles om gezond aan de feestmaaltijden te beginnen.

Voorbereiding

De beste manier om niet te veel te eten tijdens de feestdagen is door je lichaam op voorhand goed voor te bereiden. Zorg dat je de komende weken alle nodige voedzame stoffen krijgt door de juiste dingen te eten en genoeg te slapen. De periode voor de feestdagen is niet het moment om op crashdieet te gaan. Je systeem zal des te harder schrikken als je je te goed doet aan al dat vettige en ongezonde eten.

Eten

Het belangrijkste is om voor de feestdagen regelmatig en gezond te eten. Als je maaltijden overslaat, zal je je bloedsuikerspiegel verstoren en dit overcompenseren omdat je ’s avonds veel honger hebt. Eet veel fruit, groenten en volkorenproducten. Vul dit aan met eten dat goed is voor je immuunsysteem als mager vlees en noten. Probeer bij elke maaltijd een salade te nemen. Rauwe voeding is namelijk rijk aan enzymen, maar dit ontbreekt vaak in de meeste kerstmenu’s. Het lichaam is in staat om bepaalde vitamines, maar niet vitamine C, op te slaan in de lever, nieren en vetweefsels gedurende langere periodes.

Lees het volledige artikel op Goedgevoel.be


Geef een reactie