asperges schoonmaken,

Asperges bereiden

Asperges schoonmaken is een tijdrovend klusje. Neem er de tijd voor en werk zorgvuldig. Niets zo vervelend als tijdens het eten nog taaie stukjes schil in je mond voelen. 
Leg een asperge op het werkblad en trek met een dunschiller van vlak onder de kop naar het uiteinde van de asperge. Draai de asperge rond en schil zo aan alle kanten. Is het uiteinde wat houterig en droog? Snij het er dan af. Bewaar geschilde asperges in koud water. U kunt overigens ook op steeds meer plaatsen geschilde asperges kopen. Bewaar ze maximaal 1 dag in de koelkast.
 
Kook de asperges in een grote pan. In een aspergepan kunt u de asperges rechtop koken, met de kopjes boven het water uit. Eventueel kunt u een grote pan nemen waarin de asperges plat kunnen liggen. 
Breng water met een scheutje citroensap aan de kook. Leg de asperges in het kokende water en laat ze 5 minuten koken. Draai de warmtebron laag en laat de asperges 10-15 minuten in het water staan (afhankelijk van de dikte). Prik met een vork in een uiteinde om te controleren of de asperge gaar is. Schep de asperges met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze op een schaal. Het kookvocht is een perfecte basis voor aspergesoep. Niet weggooien dus!

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.