default-header
HomeNieuwsAsperge-eiersalade

Asperge-eiersalade

vrijdag 20 juni 2014, door Hartpatiënten Nederland

Hoofdgerecht voor 2-4 personen. Kook de eieren in acht minuten hard. Laat ze schrikken en afkoelen onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in plakken.

Hoofdgerecht voor 2-4 personen. Kook de eieren in acht minuten hard. Laat ze schrikken en afkoelen onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in plakken.

Breng een laagje water aan de kook. Kook de aspergetips drie minuten, giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Scheur de sla in stukken en doe ze in een slakom. Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes. Doe deze samen met de afgekoelde eieren en asperges bij de sla in de slakom.
 
Maak nu de dressing. Meng olijfolie, citroensap, crème-fraîche en zout en peper naar smaak in een kommetje. Giet de dressing over de salade en strooi er tot slot bieslook overheen.
 
Tip: Varieer eens met botersla, rucola of romaine sla. Ook lekker met geroosterde pijnboompitten, pompoenpitten of walnoten.
 

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 100 g groene aspergetips
  • ½ kropsla
  • 2 rijpe avocado’s

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el crème-fraîche
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el bieslook, klein geknipt
     
Geschreven door onze redactie.