default-header
HomeNieuwsArtsen hebben vertrouwen in standaarden voor gegevensuitwisseling

Artsen hebben vertrouwen in standaarden voor gegevensuitwisseling

maandag 13 november 2017, door Hartpatiënten Nederland

Gegevensuitwisseling tussen zorgverleners zorgt voor een compleet en actueel beeld van de gezondheidssituatie van de patiënt.

Gegevensuitwisseling tussen zorgverleners zorgt voor een compleet en actueel beeld van de gezondheidssituatie van de patiënt. Dit draagt bij aan patiëntveiligheid. Want continue beschikbaarheid van bijvoorbeeld het actuele medicatiedossier maakt de kans op fouten kleiner. Het gebruik van standaarden draagt hieraan bij. Driekwart van de artsen vindt het gebruik van standaarden de beste oplossing om patiëntgegevens te delen. Dit blijkt uit onderzoek van Nictiz en NIVEL, zo meldt Nictiz. 

In de dagelijkse praktijk ondervinden met name medisch specialisten nog belemmeringen in de gegevensuitwisseling door de huidige ICT-systemen. De helft van de medisch specialisten geeft aan dat de huidige systemen niet naar behoren werken. Systemen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar of er is geen koppeling met het EPD. Hierdoor ondervindt 40 procent van de medisch specialisten problemen bij het elektronisch uitwisselen van gegevens met andere zorgverleners.

Lees verder op: Nationalezorggids.nl
 

Geef een reactie