default-header
HomeNieuwsArtsen AMC plaatsen voor het eerst ooit gemotoriseerde hartklepprothese

Artsen AMC plaatsen voor het eerst ooit gemotoriseerde hartklepprothese

maandag 23 april 2018, door Hartpatiënten Nederland

Het is artsen voor het eerst gelukt om een gemotoriseerde hartklepprothese te plaatsen. Een paar oudere patiënten in het Academisch Medisch Centrum (AMC) met een ernstig vernauwde aortaklep kregen deze gemotoriseerde prothese geplaatst.

Het is artsen voor het eerst gelukt om een gemotoriseerde hartklepprothese te plaatsen. Een paar oudere patiënten in het Academisch Medisch Centrum (AMC) met een ernstig vernauwde aortaklep kregen deze gemotoriseerde prothese geplaatst. Dit is een wereldwijde primeur. De behandeling vond niet plaats onder volledige narcose, wat betekent dat ze tijdens de operatie bij bewustzijn waren. Dat meldt de Telegraaf. 

Voor de patiënten was deze nieuwe prothese levensreddend, of in ieder geval levensverlengend. Onbehandeld zouden ze binnen twee jaar komen te overlijden. Een kwart heeft een gemiddelde levensverwachting van vijf jaar. Nu de patiënten versterkt zijn met een gemotoriseerde hartklep, gaat het weer goed. Een openhartoperatie, een gangbare operatie als het gaat om vernauwing van en rondom de aorta, was voor deze patienten geen optie.

Lees verder op Nationalezorggids.nl  


Geef een reactie