default-header
HomeNieuwsArjo Boers: van ondernemer tot hartpatiënt

Arjo Boers: van ondernemer tot hartpatiënt

AandoeningBehandeling

maandag 12 juli 2021, door Hartpatiënten Nederland

De 64-jarige Arjo Boers is geboren en getogen in Naaldwijk. En trotste zoon van een tuindersgezin in het Westland. Na vijftien jaar werkzaam te zijn geweest bij justitie, zorgt het ondernemersbloed in hem dat hij een boomkwekerij en bijbehorend tuincentrum overneemt. Maar dan wordt hij op 37-jarige leeftijd getroffen door een hartinfarct. Zijn verhaal...

Wanneer Arjo, een hardwerkende ondernemer in hart en nieren, op 37-jarige leeftijd wordt getroffen door een hartinfarct, volgt al gauw een tweede. Vanwege ernstige vernauwingen in de kransslagaders volgt een bypassoperatie met vijf omleidingen en in de daaropvolgende jaren komen daar ook nog in totaal negen stents bij. Wanneer een nieuwe bypassoperatie onmogelijk blijkt, omdat Arjo technisch inoperabel is, ondergaat hij tot drie keer toe Cardiale celtherapie (stamceltherapie). Uiteindelijk wordt bij Arjo eveneens een ICD geïmplanteerd. En dat is Arjo niet in de koude kleren gaan zitten: “Sinds ik op mijn 37ste voor het eerst ben geconfronteerd met mijn hartproblematiek, ben ik een compleet ander mens geworden.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.