Acute medische klachten

Vorige week stonden de media bol van berichten van oproepen van artsen om klachten zeker te blijven melden. Daar zijn wij het hartgrondig mee eens. Natuurlijk zijn wij dat, want u moet geen onnodig risico lopen op ernstigere medische problemen dan noodzakelijk.

Maar er spelen echter een aantal gebeurtenissen een rol, waardoor mensen massaal wegblijven uit ziekenhuizen en huisartspraktijken.
 
Op de eerste plaats worden veel reguliere afspraken afgebeld door de artsen. Puur uit veiligheidsoverwegingen en omdat wellicht andere zaken wellicht urgenter zijn. Uiteraard kunnen deze controle afspraken ook best wel even uitgesteld worden. En tijdens een telefoongesprek kunt u immers aangeven of de situatie veranderd is.
 
Ook zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden waardoor u wellicht niet de deur uit hoeft. Zelf kunt u tegenwoordig ook veel testen. Zoals uw bloeddruk, insuline (suiker), cholesterol (als u dat belangrijk vindt). Met sommige horloges kunt u zelfs een, weliswaar beperkt, ECG maken. Maar ook veel cardiologen kunnen u controleren via telemonitoring. Een ontwikkeling die al jaren toepasbaar is en waar wij al jaren op aandringen om die in te zetten in de praktijken.
 
Volgens de NVVC (Nederlandse Vereniging voor Cardiologie) blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hartklachten en acute beroerteklachten bij de eerste harthulp of eerste hulp fors is gedaald. NVVC vindt dit verontrustend. 
 
Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat je niet lang moet blijven doorlopen met ernstige hartklachten. Want verwaarloosde en onvoldoende behandelde hartklachten kunnen leiden tot blijvende schade aan het hart. Ook een beroerte dient zo spoedig mogelijk behandeld te worden.
 
NVVC zegt dat het niet nodig is om terughoudend te zijn met een bezoek aan het ziekenhuis, in geval van acute hartklachten of beroerteklachten. De ziekenhuizen treffen zoveel mogelijk maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.
 
Ik onderstreep hun advies: blijf niet met acute klachten doorlopen. Maar ik kan mij uw aarzeling heel goed voorstellen: afspraken worden geannuleerd, artsen bellen patiënten met de vraag of ze nog behandeling op een IC willen bij corona. Zeer confronterend. Dat blijkt ook uit een uitzending van Zembla.
 
Alle berichten, oproepen vanuit de artsen vinden wij wel heel goed. Er heerst nu immers de gedachte dat je alleen recht op zorg hebt als je corona hebt. Acute zorg moet natuurlijk onverminderd doorgaan. Heeft u klachten? Meld die bij uw huisarts of specialist. Bij hevige klachten: bel 112.
 
Voor als u zelf wilt gaan testen of meten, geven wij hierbij enkele suggesties. Ga in overleg met uw verzekeraar. De kans is groot dat u voor vergoeding in aanmerking komt.
 
Blijf gezond, Jan van Overveld
 
 
 
 

Reacties (1)

 • afbeelding van Linda Mark
  Linda Mark ( )

  HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

  Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

  Ze bieden allerlei soorten leningen aan

  Lening op korte termijn (5_10 jaar)
  Langlopende lening (20_40)
  Lening op middellange termijn (10_20)
  Ze bieden een lening aan
  Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
  Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
  Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
  E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

  mei 14, 2020

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.